Recept: pastinaaksoep met zeevruchten en hazelnoten

Niks lekkerder dan een dampend bord soep! Vandaag serveren we een pastinaaksoep met zeevruchten en hazelnoten.

INGREDIËNTEN (4 personen)

  • 350 g pastinaken
  • 300 g zeevruchten
  • 1 sjalot
  • 1 preiwit
  • 30 g boter
  • 9 dl water
  • 2 eetlepels groentebouillonpasta
  • 1 eetlepel hazelnoten
  • hazelnotenolie en lente-ui, voor de afwerking
  • peper van de molen
  • fleur de sel

Bereiding (40 minuten)

1. Schil en snij de pastinaken in blokjes. Hak de sjalot en het preiwit fijn.

2. Stoof de groenten in de boter tot de sjalot glazig is. Blus met water, voeg de groentebouillonpasta toe, dek de pan af en breng aan de kook. Kook de groenten 25 minuten en mix de soep daarna glad. Duw door een fijne zeef en kruid de soep met peper en fleur de sel.

3. Plet de hazelnoten met een vijzel en stamper en meng onder de soep.

4. Werk de pastinaaksoep af met de zeevruchten, enkele fijne stukjes lente-ui en enkele druppels hazelnotenolie.

In samenwerking met Lidl.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier