Maak kennis met onze De Mol-watcher: Renzo Verdonckt

616

Na 13 jaar is De Mol terug! Niet vroeg genoeg voor onze De Mol-watcher! Renzo Verdonckt is superfan van het eerste uur en dokterde zelf ook al héél wat edities van De Mol uit voor z’n vrienden. Dé geknipte persoon om ons doorheen 9 afleveringen te loodsen! Wij stelden hem drie vraagjes over z’n liefde voor De Mol.

renzoWIE? Renzo Verdonckt, 29-jarige conciërge uit Kluisbergen, Molfan van het eerste uur.

HOEVEEL REEKSEN VAN DE MOL GEZIEN?

Daar kan ik niet meteen een getal op plakken. Naast de drie Vlaamse reeksen, volgde ik ook verscheidene op de buitenlandse televisie, zoals de Nederlandse, Franse, Britse, Duitse, Amerikaanse, Australische,… en dan zijn er ook tal fan-gerelateerde edities. Maar toch zijn de Vlaamse nog steeds de beste! De buitenlandse reeksen hebben in de loop der jaren te veel nieuwe aspecten geïntroduceerd. De deelnemers hebben veel meer tactieken. Het lijkt wat te gemaakt. Ik hou vooral van de authenticiteit van het programma. Keep it simple. Wat niet wegneemt dat ik een gepaste twist wel kan waarderen hoor.

WAAROM VIND JE DE MOL ZO GOED?

De Mol is voor mij de oermoeder van de reality spelprogramma’s. Het concept van tien vreemden die op zoek gaan naar de verrader in hun midden spreekt tot mijn verbeelding. Ik ben een fervent lezer en verzot op whodunits. Dit spel is een uitdaging om je eigen speurvermogen op de proef te stellen. Het is ook zenuwslopend spannend om op het eind van elke aflevering te kijken of jouw hoofdverdachte door mag gaan. Zit je op het juiste spoor of heb je je blind gestaard op de verkeerde?

WAT ZIJN JOUW ULTIEME TIPS OM DE MOL TE ONTMASKEREN?

Het is fout om van bij het begin één persoon te viseren. Je moet rekening houden dat er wel meerdere mensen zich verdacht kunnen gedragen en dat de programmamakers niets liever doen dan de kijker op het verkeerde been te zetten. De Mol zal heus niet bij elke opdracht toeslaan. Toch kan je een soort buikgevoel hebben. Mocht dat het geval zijn, dan is de beste tip die ik je kan geven om de handelingen van die persoon grondig te observeren. Bekijk de aflevering meermaals, want vaak ontgaan bepaalde dingen je en ga zeker ook eens na wie bij welke opdracht geld wist te verdienen.

Review aflevering 1.