Tiramisu met speculaas

3749

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be- verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week een recept van lezeres Vanessa (47) uit Appels.

De grootste hobby van lezeres Vanessa? Koken. En hoewel ze graag verschillende dingen uittest, maakt ze het liefst van al koekjes. “Ik kan er zo van genieten om alle ingrediënten tot op de gram af te wegen, het deeg te kneden, te proeven en dan te kijken hoe het deeg verandert in een koekje. Oh en dan nadien andere mensen zien genieten van mijn creatie is natuurlijk de kers op de taart… of de chocolade op het koekje!”

Deze versie met speculaas, en dus zonder alcohol, is echt heerlijk”

Toch kiest ze er voor om haar recept voor ‘tiramisu met speculaas’ te delen met de lezers. Vanessa: “Ik heb tiramisu eigenlijk nog maar pas ontdekt. Aangezien ik geen alcohol drink, was het een dessert dat ik aan me liet voorbij gaan. Maar deze versie met speculaas, en dus zonder alcohol, is echt heerlijk! Bovendien hoef je geen keukenprins(es) te zijn om dit lekkere dessert zelf te maken!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

500 g mascarpone

3 eieren

200 g speculaasjes

100 g suiker

kopje sterke koffie

2 el cacaopoeder

geraspte pure chocolade

Zo maak je het

Zet een kopje straffe koffie en laat afkoelen

Splits de eieren

Klop de eidooiers met de suiker tot een luchtige crèmekleurige massa

Schep er de mascarpone onder

Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig onder het mengsel

Dompel de helft van de speculaasjes in de koffie en schik ze in een schaal of 4 aparte kommetjes

Bestrijk met de helft van de mascarponecrème

Leg daarop de rest van de koekjes en bestrijk met de rest van de crème

Laat ongeveer een uur opstijven in de koelkast

Werk af met cacaopoeder en geraspte pure chocolade

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be