Ooit al gehoord van een water cake of regendruppel cake? Het dessert komt – uiteraard – uit Japan en lijkt op een druppel water. Het dessert heet officieel mizu shingenmochi en is razend populair in heel Azië. Zelf maken is makkelijk, al vraagt het wat behendigheid: de cake is namelijk bijzonder fragiel.
Een water cake is heel erg fragiel en moet binnen de 30 minuten nadat de cake uit de koelkast komt, geserveerd worden. Na 30 minuten zakt de cake namelijk helemaal in en rest er alleen nog wat suikerwater.
ongeveer 1/8 theelepel agar poeder (vergelijkbaar met gelatine, verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel)
En dit moet je doen:
Meng het water en de suiker
Plaats in de microgolf voor 30 seconden. Haal uit, roer en voeg er ondertussen de agar poeder aan toe. Blijf verwarmen en roeren, totdat de agar volledig is opgelost. In totaal zal dit 5 tot 10 minuten duren (je kunt dit ook op de klassieke manier doen door het water op te warmen op een vuurtje. Test uit wat het beste werkt voor jou.).
Giet de vloeistof in vormpje
Koel de mochi enkele uren af
Haal voorzichtig uit de vorm, voeg er garnituur naar keuze toen, en serveer meteen.
Dit flimpje toont hoe je zo’n cake maakt:
En alsof de cake er als ‘gewone’ druppel water nog niet vreemd genoeg is, slaagde een bakker erin een watercake te maken in de vorm van een slapende kat. En uiteraard ging het internet compleet uit de bol om zoveel creativiteit.