Zondagse kost: Waterzooi van vis

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Vandaag een verrassing voor mama Monique (bijna 61) uit Zwijnaarde. Waterzooi met vis. Njammie!

Wat heb je nodig (voor 4 personen):

  • 1 ui
  • 1 stengel selder
  • 3 stengels prei
  • 500 gr wortelen
  • 1 el boter (of olijfolie)
  • 1 l visbouillon
  • 300 g zalm
  • 300 g vaste witte vis (kabeljauw, leng, koolvis, schelvis,…)
  • 16 scampi
  • Afwerking: Verse peterselie, citroensap

Zo maak je het:

  • Snipper de ui
  • Snij de selder, prei en wortelen in fijne julienne
  • Stoof de groenten kort aan in boter
  • Giet de visbouillon bij de groenten
  • Laat 10 minuten koken
  • Voeg de room toe en laat de saus lichtjes indikken
    Tip: Hou je van een dikkere saus? Bind de saus dan met maiszetmeel
  • Spoel de visfilets, dep droog en snij in stukken
  • Pel de scampi en verwijder het darmkanaal
  • Zet het vuur laag
  • Voeg de vis en scampi toe en laat 5 minuten garen
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Werk naar smaak af met verse peterselie en enkele druppels citroensap

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier