Zondagse kost: Speculaas kaastaart

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Liesbet (37) uit Antwerpen serveert vandaag speculaas kaastaart.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

“Schatteke, al vier jaar lang breng je liefde in mijn hart, leven en maag 😉 Ik zie je graag! X Sven”

Ingrediënten

200 gr speculaas (verkruimelen)
80 gr boter
400 gr roomkaas
400 g plattekaas
200 gr suiker
Merg van 1 vanillestokje
2 eieren
2 eiwitten

Bereiding

  • Verwarm de oven op 180 graden
  • Verkruimel de speculaas
  • Smelt de boter en meng deze met de speculaaskruimels
  • Beleg een taartvorm met dit mengsel en druk goed aan
  • Bak de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven
  • Meng de roomkaas en plattekaas met de suiker, vanille en de 2 eieren
  • Klop de overige eiwitten stijf en meng ze voorzichtig onder het kaasmengsel
  • Giet het kaasmengsel uit over het speculaasdeeg
  • Bak 30 minuten in de oven op 180 graden
  • Zet de kaastaart 4u in de koelkast
  • Serveer met liefde

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier