Heerlijke en gemakkelijke zondagse kost: Appeltaart-filocups

2068

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag: appeltaart-filocups. Een heerlijke tip van lezeres Rani (26): “Iedereen moet dit recept eens uitproberen.”

“Mijn ideale zondag is uitslapen, opstaan met een streepje muziek om dan vervolgens met het hele gezin te genieten van een lekkere kop koffie en lekkere pistolets van bij de bakker”, aldus Rani. “Als ik dan ’s middags de keuken in kan duiken ben ik helemaal gelukkig”, voegt ze enthousiast toe.

Volgens haar moet iedereen deze appeltaart-filocups uitproberen. “Ze smaken naar heerlijke appeltaart maar zijn eenvoudiger, sneller te maken en in mini-formaat!”, vertelt Rani trots. “Al vraag ik me wel af wie ze in één hap naar binnen kan spelen”, lacht ze.

Dit heb je nodig (voor 10 cups)

3 à 4 vellen filodeeg

50 g boter (gesmolten)

4 el volle room

1 el vanillesuiker

150 g mascarpone

1 grote appel (of 2 kleine)

1 el kristalsuiker

1 tl kaneel

1/2 tl maiszetmeel

1/4 tl nootmuskaat

1/2 tl vanille-extract

Extra: 10 muffinvormen

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C

Snij het filodeeg in vierkanten (+/- 8 cm op 8 cm)

Vet de muffinvormen en het filodeeg in met gesmolten boter

Schik in elke muffinvorm 4 laagjes filodeeg

Bak de filodeegcups gedurende 10 à 12 minuten in je voorverwarmde oven

Doe de room, vanillesuiker en mascarpone in een kom

Mix tot het mengsel stijf is

Zet de mascarponeroom in de koelkast

Snij de appel in kleine blokjes

Doe de appelblokjes samen met het water, 1 el kristalsuiker, kaneel, nootmuskaat, maïszetmeel en vanille-extract in een sauspan

Breng al roerend aan de kook en laat vervolgens enkele minuten zacht pruttelen

Laat even afkoelen

Vul de filodeegcups op met mascarponeroom

Schep er vervolgens een lepel appeltjes op

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be