Frisse tartaar van asperges en garnaal

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Sandra uit Boechout een frisse tartaar van asperges en garnaal.

“Etentjes organiseren en de hele dag koken is voor mij pure ontspanning”, vertelt Sandra enthousiast. “We hebben een hele hechte vriendengroep én heel wat gemiste dinertjes van de afgelopen jaren in te halen… gelukkig eten en drinken we allemaal graag!” Sandra is thuis niet de enige die regelmatig in de keuken te vinden is. “Mijn zoon van 15 is een echte foodie. Mijn grootste criticus maar ook grootste fan én helper. Wanneer hij in het weekend mee staat te koken ben ik dan ook helemaal in de wolken”, aldus een hele fiere mama.

Sandra is een grote aspergefan: “Mijn voornemen dit aspergeseizoen is om twee keer per week asperges klaar te maken. Het seizoen is zo kort, daar wil ik dus extra van genieten. Uiteraard horen daar de klassieke bereidingen bij… maar ik ga ook graag experimenteren! Deze verrassende, frisse tartaar van asperges en garnaal kreeg alvast een 10/10 van het thuisfront!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

300 g asperges

50 g zeekraal

100 g grijze garnalen

3 el zure room

½ tl wasabipasta, naar smaak

4 kwarteleieren

peper en zout

Zo maak je het

Schil de asperges en snij de harde onderkant weg

Kook de asperges 2 minuten

Laat ze afkoelen en bereid ondertussen de rest van de tartaar

Snipper de zeekraal fijn, verwijder indien nodig de stugge delen

Snij nu de asperges in kleine blokjes, hou 4 punten apart voor de afwerking

Meng de fijngesneden asperges met de zeekraal, garnalen, zure room en wasabipasta

Proef en kruid bij met peper en zout

Kook de kwarteleieren zacht, in 2,5 à 3 minuten

Leg een serveerring op een bord en schep er ¼ van de tartaar in

Druk zacht met een lepel goed aan

Herhaal dit met de rest van de tartaar

Pel de kwarteleitjes en halveer ze

Leg op elke tartaar 2 gehalveerde kwarteleitjes

Werk af met de aspergepunten en eventueel enkele stukjes zeekraal

Geniet!

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier