Zondagse kost: courgette- en tomatentaart

2551

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week maakt ze een courgette- en tomatentaart naar het recept van Carine uit Wilsele.

Deze week wil lezeres Carine ons verlekkeren met haar recept en haar liefde voor lekker eten. Carine: “Koken is voor mij een blijk van affectie, tijd vrijmaken en liefde steken in iets lekkers maken voor mijn gezin. We hebben allemaal een druk leven, maar proberen toch regelmatig samen rond de tafel te zitten. Dan wordt er veel gelachen en gebabbeld en zijn we weer helemaal mee met elkaars plannen en ervaringen.”

“Af en toe eens uitgebreid uit eten gaan is voor mij echt genieten.”

“De courgette- en tomatentaart is een favoriet in huis”, vertelt Carine, “Een eenvoudig en lekker gerecht. Ik serveer er een frisse salade bij, en voor mijn zoon nog een stukje kip. Het restje zou ook een ideale lunch zijn… alleen heb ik zelf nog nooit een restje gehad”, lacht Carine.

Lezeres Carine vind je dus zo goed als elke dag in de keuken, maar dat neemt niet weg dat ze ook graag de voeten onder tafel schuift. Carine: “Af en toe eens uitgebreid uit eten gaan is voor mij echt genieten. En bovendien heb ik nadien steeds weer nieuwe inspiratie om zelf aan de slag te gaan.”

Dit heb je nodig

1 kg tomaten

1 courgette

1 rol bladerdeeg

Boter

1 el pittige mosterd

2 el paneermeel

50 gr gemalen kaas

1 bol mozzarella

Oregano

Basilicum

Peper en zout

Extra: Taartvorm van 24 cm

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 200 °C

Snij de courgette en tomaten in fijne plakjes

Schik het bladerdeeg in de beboterde bakvorm

Prik er rondom gaatjes in met een vork

Bestrijk de bodem met een dunne laag mosterd

Bestrooi met het paneermeel en de gemalen kaas

Leg in een cirkelpatroon afwisselend een courgetteschijfje en een tomatenplakje tot de taart helemaal vol ligt

Scheur de mozzarella en verdeel de stukken over de taart

Kruid naar smaak met oregano, basilicum, peper en zout

Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be