Een feestelijke starter: knolselder-venkelsoep met peterselie-olie

476

“Deze knolselder-venkelsoep is romig en smaakvol. De peterselie-olie zorgt voor een originele finishing touch! Een lekker voorgerecht voor wie nog een familiefeest gepland heeft, maar ook op een doordeweekse dag smaakt deze soep heerlijk”, verklapt Amylia van Cookameal.be.

 

Dit heb je nodig

(voor 4 personen)

1 ui

1 grote venkel

1 knolselder

2 el olijfolie

1 l kippenbouillon (of groentebouillon)*

peper en zout

Optioneel: scheutje room

*Resultaat is een dikke soep, voeg extra bouillon toe tot de gewenste structuur

Voor de peterselie-olie

Half bosje peterselie (+/- 50g)

1 teen look

Sap van ½ limoen

100 ml olijfolie

Peper en zout

Zo maak je het

Snipper de ui en bak glazig in de olijfolie.

Maak de knolselder schoon en snij in blokjes.

Snij de venkel fijn.

Doe de groenten bij de ui en roerbak enkele minuten.

Giet de bouillon bij de groenten en laat 20 minuten op een zacht vuur koken.

Mix de soep glad.

Proef en kruid bij met peper en zout.

Hak de peterselie grof en pel de knoflook.

Doe alle ingrediënten voor de peterselie-olie in een maatbeker en mix fijn.

Verdeel de soep in kommen.

Werk af met peterselie-olie en eventueel een scheutje room.