Het feestmenu van De Zondag: wittechocoladebavarois met advocaatsaus

3238

Met de feestdagen in aantocht, serveren wij al enkele weken een heus feestmenu voor onze lezers. Vandaag het culinaire hoogtepunt voor velen onder ons: desserts! Opnieuw klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

“Het is een luchtig dessert, zoet maar niet té. Bovendien gemakkelijk aan te passen voor kindermondjes en af te werken met fruit naar keuze. Een prachtig dessert waar je punten mee zal scoren, ideaal voor zowat elke gelegenheid.”

Dit heb je nodig (voor 6 personen)

200 g witte chocolade

2 blaadjes gelatine

375 g slagroom

75 g suiker

2 eieren

1 eierdooier

50 ml amaretto (Tip: wil je geen alcohol gebruiken? Vervang de amaretto dan gewoon door water)

100 ml zure room

2 el cassonadesuiker (‘kinnekessuiker’)

100 ml advocaat

Zo maak je het

Smelt de chocolade au bain-marie

Week de blaadjes gelatine 10 minuten in koud water

Klop de slagroom lobbig (dikvloeibaar) met behulp van de ballongarde van je keukenmachine of mixer

Zet de slagroom apart

Klop nu de eieren, de eierdooier en de suiker op tot een wit en romig mengsel

Verwarm de amaretto en los hier de uitgeknepen gelatine in op

Klop dit al roerend door het eimengsel

Schep de chocolade en slagroom door dit mengsel

Verdeel over 6 dessertglazen

Laat opstijven in de koelkast (+/- 1,5 uur)

Voor de saus meng je de zure room met de suiker en advocaat

Serveer de wittechocoladebavarois met een lepel advocaatsaus

Tip: Garneer met rood fruit en/of witte chocoladeschilfers