Het feestmenu van De Zondag: geitenkaas in de oven

3260

Met de feestdagen in aantocht, serveren wij de komende weken een heus feestmenu voor onze lezers. Amylia van Cookameal trapt vandaag af met een lekker voorgerechtje. De komende weken word je verder nog getrakteerd op een hoofdgerecht en overheerlijke desserts. Vandaag: geitenkaas in de oven.

Geitenkaas met spekjes in de oven, eenvoudig en zo lekker. Deze warme geitenkaas krijgt een heerlijke zoet-zoute topping van spek, gedroogd fruit en walnoten. Ideaal om te serveren als hapje of zelfs als voorgerecht.

Dit heb je nodig

Een heerlijk voorgerecht voor 4 personen, of hapje voor 6 personen

1 stuk geitenkaas (250-300 gram)

4 plakken gerookt spek

1 sjalot

6-tal fijngehakte walnoten

1 el honing

1 tl mosterd

2 el witte wijnazijn

100 ml olijfolie

4 el gedroogde cranberries (of ander gedroogd fruit)

verse peterselie

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C

Snij de kaas doormidden en schik in een ovenschaal

Bak 10 minuten in de voorverwarmde oven

Maak ondertussen de topping

Snipper de sjalot en snij het spek, de noten en het gedroogd fruit in kleine stukjes

Bak de spekreepjes krokant in een pan

Voeg hier dan de sjalot en het gedroogd fruit aan toe, samen met de walnoten en een eetlepel honing

Haal van het vuur en zet opzij

Haal de kaas uit de oven en leg op een bord

Verdeel de spek-topping over de kaas

Serveer met een stukje brood