Zondagse kost: gehaktballetjes ratatouille

3521

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Renata gehaktballetjes ratatouille.

“Dit is mijn succesrecept! Geef toe, wie eet er nu niet graag gehaktballetjes?” aldus lezeres Renata met een grote glimlach. “Je kan deze gehaktballetjes ratatouille ook heel makkelijk combineren. Mijn neefjes eten dit gerecht liefst met rijst, mijn buurvrouw met pasta en ikzelf met frietjes!”

Al 20 jaar runt Renata haar eigen kapsalon, en klanten worden niet enkel verwend met een nieuw kapsel: “Mijn klanten krijgen regelmatig iets lekkers voorgeschoteld. Maar ook mijn buren en familie mogen vaak komen proeven. Daar kan ik echt van genieten. Wat kan ik zeggen? Ik leg de mensen gewoon echt graag in de watten!” En hoewel Renata graag kookt is bakken minder haar ding. “Ik ben echt geen zoetekauw, aan taarten zal ik me dus niet snel wagen. Al bak ik wel regelmatig wafels… om uit te delen!”, lacht ze.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 ui

4 tomaten

1 courgette

4 stengels selder

2 wortelen

1 rode puntpaprika

handvol kerstomaten

500 g gemengd gehakt

1 ei

2 el broodkruim

500 g passata

olijfolie

peper zout

Italiaanse kruiden

Zo maak je het

Snipper de ui

Snij de rest van de groenten in blokjes, halveer de kerstomaten

Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof hierin de ui

Voeg de rest van de groenten toe

Roerbak enkele minuten op een middelhoog vuur

Voeg de passata toe

Kruid met peper, zout en Italiaanse kruiden

Meng het gehakt met het ei en het broodkruim

Kruid naar smaak met peper en zout

Rol balletjes van het gehakt die ongeveer zo groot zijn als een pingpongbal

Leg de balletjes in de stoofpot en laat ze garen in de saus, ongeveer 20 minuten

Proef en kruid de saus eventueel bij

Smakelijk!