Gehaktbrood maison

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert lezeres Veronique (47) uit Aaigem gehaktbrood maison.

 

Lezeres Veronique is heel blij en overdonderd wanneer ik haar opbel: “Ik had nooit gedacht dat mijn huisgemaakt gehaktbrood geselecteerd zou worden. Het is zo eenvoudig… maar het is exact waar mijn gezin en ik samen het meest van genieten: smaakvolle simpele kost. Ik hoop dat vele lezers het zullen klaarmaken en ik op die manier heel wat mensen blij kan maken.”

Veronique vertelt trots over haar job bij familiehulp en over haar gezin: “Mijn dochter en zoon zijn het huis uit, maar we horen elkaar regelmatig… en dan gaat het meer dan eens over koken. Ze stellen me vragen over hoe ze iets moeten klaarmaken en ik leer dan weer bij van hun kookexperimenten. Zo leerden ze mij bijvoorbeeld lekkere wraps maken.”

“Nu kook ik elke dag voor mijn vriend en pluszoon. Gelukkig zijn het geen moeilijke eters. Alleen mijn spaghettisaus heb ik een beetje moeten aanpassen aan de smaak van de jongste. Die is nu gemixt”, vertelt Veronique met een grote glimlach.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

600 g gemengd gehakt

1 kleine ui

20 g verse peterselie

50 g geraspte kaas

1/2 tl worcestersaus

1 tl mosterd

1 ei

12 plakjes spek

peper en zout

olijfolie (of boter)

Zo maak je het

Verwarm de oven voor op 180°C

Snipper de ui en de peterselie fijn

Neem een ruime kom

Meng het gehakt in de kom samen met het ei, de fijngesnipperde ui en peterselie, geraspte kaas, mosterd en worcestersaus

Kneed tot alle ingrediënten mooi gemengd zijn

Breng op smaak met peper en zout

Vorm een broodje van het gehakt en leg het in een ovenschotel

Leg de plakjes spek, lichtjes overlappend, over het gehaktbrood

Besprenkel het gehaktbrood met een beetje olijfolie

Bak het gehaktbrood ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven

Haal het gehaktbrood uit de oven en snij het in plakken

Serveertip van Veronique: Heerlijk met krokante krielaardappelen en verse appelmoes.

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier