Zondagse kost: kalkoenfilet met picklessaus

1622

Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Johan uit Eeklo kalkoenfilet met picklessaus.

“Op weekdagen kook ik lekker simpel, ‘een dagschotel’ zoals ze zeggen”, vertelt Johan. “Maar ik doe wel altijd mijn best om het smakelijk op mijn bord te dresseren, want het oog wil ook wat. Tijdens het weekend mag het wat meer zijn. Dan nodig ik vrienden uit voor een diner.” Johan lacht: “Mijn vrienden weten ondertussen dat ze best arriveren met een lege maag. Standaard kook ik drie gangen, en ook aan hapjes is er op zo’n gezellige avond geen gebrek! Ik ben een echte Bourgondiër.”

Johan koos dit gerecht niet zo maar uit: “Dit gerecht maak ik regelmatig klaar, het is eenvoudig en lekker. Bovendien ben ik een fan van onze Belgische pickles. In deze saus, maar ook om andere gerechten een verrassende twist te geven. Vol-au-vent bijvoorbeeld! Ik hoop dat de lezers er net zo van genieten als ik!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

4 kalkoenfilets of kalkoenlapjes (+-800g)

100 ml water

½ blokje runderbouillon, verkruimeld

3 el pickles

200 ml room

boter

peper en zout

verse peterselie

Zo maak je het

Kruid de kalkoenfilets met peper en zout

Bak ze goudbruin in boter

Haal ze uit de pan en hou ze warm terwijl je de saus maakt

Blus het aanbaksel met het water

Doe de pickles erbij

Voeg de bouillon toe

Giet de room bij de saus

Laat de saus enkele minuten inkoken

Werk de saus af met verse peterselie

Snij de kalkoenfilets in plakjes en serveer met de saus

Tip: Heerlijk met verse frietjes en een frisse salade!