Mediterraanse croque

7462

Onze culi-experte Amylia De Schepper van www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Krista (56) uit Zonhoven ee nmediterraanse croque.

 

 

 

Wanneer we Krista bellen komt ze net uit de tuin gelopen: “Wij hebben een grote groentetuin met een serre. Daarin kweken we onder andere paprika, tomaten, courgettes, prei, wortelen en verse kruiden. Daar kruipt veel tijd in… maar het zorgt er wel voor dat we altijd kunnen genieten van lekkere verse ingrediënten. Zo maakte ik pas nog 42 liter passata en verschillende soorten confituur. Goed voor het hele jaar!”

“Na een drukke (warme) werkdag moet koken voor mij vooral snel, lekker en gezond zijn”, vertelt Krista. “Deze croque is net om die redenen één van onze favoriete gerechten tijdens de zomermaanden. Het is een originele, mediterraanse variant op de klassieke ‘kaas & hesp’-croque.”

Tips van Krista

Liever veggie? Ook zonder de ham smaakt dit recept heerlijk!

Serveer deze croque met een frisse salade van tomaat, rode ui, munt en granaatappelpitjes.

Dit heb je nodig (per persoon)

2grote sneden brood

1 el tomatenpuree

gedroogde oregano

½ bol mozzarella

½ rode ui, in ringen

¼ gele paprika

2 plakjes gedroogde ham

verse basilicum

olijfolie

Zo maak je het

Smeer het brood in met een laagje tomatenpuree

Kruid met oregano

Snij de mozzarella in plakjes, de rode ui in ringen en de paprika in dunne reepjes

Beleg het brood nu met de mozzarella, rode ui, paprika, ham en verse basilicum

Bestrijk boven- en onderzijde van het belegde brood met olijfolie

Bak de croque goudbruin tussen een grill of in een pan tot de kaas begint te smelten