Onze culi-experte Amylia De Schepper van Cookameal verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week: de one pot pasta puttanesca van lezeres Celien (27) uit Leuven.

Lezeres Celien werk als dokter in een ziekenhuis en dat gaat gepaard met onregelmatige werkuren. Maar ook na een lange dag (of nacht) op het werk eet ze liefst vers en gezond. Celien: “De ingrediënten voor deze smaakvolle pasta heb ik altijd in huis. Het is dan ook ons ultieme ‘rescue’ gerecht. Weinig tijd, geen zin om uitgebreid te koken na het werk of even geen inspiratie? Pasta puttanesca is altijd de oplossing! De bereiding vraagt erg weinig voorbereiding en bovendien heb je amper afwas… want je maakt alles klaar in slechts één pot.”

Ook op haar vrije dagen vind je Celien in de keuken. “Tijdens het weekend kook ik graag uitgebreid en durf ik al eens meer experimenteren. De Italiaanse keuken is hier thuis wel grote favoriet. Van pasta tot gelati en cappuccino… zowel mijn vriend als ik zijn er dol op!”

Dit heb je nodig (voor 2 porties)

1 ui

1 teentje look

40 g ansjovis in olijfolie

2 el kappertjes

50 g zwarte olijven

1 blik tomatenblokjes (400g)

200 g penne

400 ml water

peper en zout

olijfolie

Parmezaanse kaas

optioneel: handvol rucola, verse kruiden

Zo maak je het

Snipper de ui en look

Snij de olijven in plakjes

Verhit een flinke scheut olijfolie in een ruime kookpot

Roerbak de ui, knoflook en ansjovis enkele minuten op een zacht vuurtje

Voeg de kappertjes, olijven en tomatenblokjes toe

Voeg na enkele minuten de penne en het water toe

Roer om en breng het geheel aan de kook

Laat 15 tot 25 minuten sudderen, tot de pasta al dente is. Tip: roer regelmatig om

Proef en kruid bij met peper en zout

Serveer met Parmenzaanse kaas (en eventueel rucola/verse kruiden)

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be