Zondagse kost: paaseitjeskaastaart

1007

De laatste paaseitjes wegwerken was nog nooit zo eenvoudig, leuk en lekker! Duik met het hele gezin de keuken in om deze heerlijke kaastaart klaar te maken. En versier hem nadien naar hartenlust met nog meer paaseieren, chocolade, sprinkels en nog veel meer. Wij zijn alvast heel benieuwd naar jullie creaties!

Dit heb je nodig (voor 8 personen)

Voor de bodem

250 g Petit Beurres

1 el cacaopoeder

80 g boter (gesmolten)

Voor de vulling

650 g roomkaas

90 g bloemsuiker

1 tl vanille-extract

350 ml volle room

320g paaseieren (grote/kleine en eventueel zelfs gevulde… naar smaak!)

Extra: springvorm 20 cm

Zo maak je het

Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier

Verkruimel de koekjes

Meng de kruimels met het cacaopoeder en de gesmolten boter

Vul de bodem van de springvorm met de koekjesmengeling en druk goed aan

Zet de springvorm in de koelkast terwijl je de vulling maakt

Meng voor de vulling de roomkaas met de poedersuiker, het vanille-extract en ongeveer 1/3 van de room

Hak de grote chocolade paaseieren fijn en halveer de kleintjes

Voeg de chocolade toe aan het roomkaasmengsel en meng goed

Klop de rest van de room stijf

Schep de slagroom onder het roomkaasmengsel

Zet de kaastaart nu voor minstens 3 uur in de koelkast

Haal de kaastaart uit de koelkast

Ontvorm ze en werk af met enkele paaseitjes