Pasta met broccoli, spekjes en kruidenkaas

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Allison Sporq (24) uit Oostende pasta met broccoli, spekjes en kruidenkaas.

Lezeres Allison mag doordeweeks meestal gewoon haar voetjes onder tafel schuiven. Allison: “Mijn lieve pleegmama is de kokkin in huis. Eigenlijk is alles wat ze maakt lekker… Maar wanneer ze bloemkool met witte saus klaarmaakt is het voor mij echt feest! Ik ben haar heel erg dankbaar voor alles dat ze voor mij doet.” Maar soms krijgt Allison zelf ook kookkriebels en gaat ze aan de slag met eenvoudige recepten, deze lekkere pasta met broccoli spekjes en kruidenkaas bijvoorbeeld.

Allison gaat elke week langs de bakker. “Niet alleen voor lekkers maar vooral ook voor de krant… en voor het wekelijkse recept!” Daarnaast geniet ze op zondag van opstaan zonder wekker, een tasje koffie en een lange wandeling langs de zee en het strand. “Eender welk seizoen het is, van een wandeling langs het water geniet ik altijd”, aldus Allison.

• 1 broccoli

• 2 stengels prei

• 200 g spekblokjes

• 400 g (korte) pasta

• 2 el olijfolie

• 150 g kruidenkaas

• 250 ml room

• Peper en zout

Zo maak je het

• Snij de broccoli in kleine roosjes en de prei in fijne ringen

• Verhit een grote pan en bak de spekblokjes krokant

• Schep de spekblokjes uit de pan

• Verhit de olijfolie in dezelfde pan en stoof de broccoli kort aan

• Voeg na enkele minuten prei en de room toe

• Laat ongeveer 7 minuten sudderen

• Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water

• Voeg 100 ml kookvocht van de pasta toe aan de saus

• Roer de kruidenkaas door de saus

• Voeg de krokante spekblokjes toe en schep om

• Proef de saus en kruid bij met peper en zout

• Meng de beetgare pasta door de saus

• Geniet!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier