Pastasalade met tonijn en mozzarella

2019

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Elly (54) uit Melsele pastasalade met tonijn en mozzarella.

Lezeres Elly is een echte hobbykok: “Het liefst nodig ik mensen uit om gezellig samen te eten. Dat kan heel uitgebreid zijn, maar ik verras mijn bezoek ook graag met een eenvoudig gerecht… Je hoeft geen uren in de keuken te staan om je tafelgenoten te verwennen!” Dat lekker eten ook eenvoudig kan zijn bewijst Elly met deze originele pastasalade. “Dit gerecht valt steeds in de smaak. Het is zomers én je kan het al vooraf klaarmaken… zo kan je gewoon lekker mee aan tafel blijven zitten bij je gezelschap!”

Het favoriete zomeringrediënt van Elly is zonder twijfel de aardbei. “Met een aardbei maak je mij altijd blij. In een huisgemaakte confituur, verse coulis, bavarois of gewoon puur… Ik geniet er zo van! En aangezien Melsele natuurlijk bekend staat om zijn aardbeien hoef ik er nooit ver voor te wandelen!”

Tip van Elly: Maak je de pastasalade op voorhand? Hou dan de vinaigrette apart en schep deze net voor het serveren door de pastasalade.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

200 g (volkoren) penne

1 rode ui

100 g half zongedroogde tomaten

1 ansjovis (optioneel)

1 blik tonijn (160g)

2 el kappertjes

150 g olijven, in plakjes

250 g buffelmozzarella, in stukken gescheurd

handvol platte peterselie, fijngehakt

peper van de molen

vinaigrette: 4 el goede olijfolie + 2 el citroensap

Zo maak je het

Kook de penne beetgaar, volgens de aanwijzingen op de verpakking

Giet af en laat afkoelen onder koud stromend water

Snij de ui in halve ringen en de half zongedroogde tomaten (+ansjovis) in fijne stukken

Laat de tonijn, kappertjes en olijven uitlekken

Scheur de mozzarella in fijne stukken

Hak de peterselie fijn

Meng de pasta in een grote schaal met de vinaigrette

Schep er vervolgens de rest van de ingrediënten door

Kruid met peper van de molen