Thais gehaktbrood

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert lezeres Liliane uit Blankenberge Thais gehaktbrood.

Lezeres Liliane kookt nog steeds elke dag een verse maaltijd. Tot groot plezier van haar echtgenoot, een echte bourgondiër, met wie ze sinds een jaar aan de kust woont. “Naar zee verhuizen was altijd onze grote droom. Ongeveer een jaar geleden verhuisden we, en daar heb ik nog geen moment spijt van gehad. Bij mooi weer vind je mij steevast op de dijk of op het strand. Voor een lange wandeling, of gewoon op een bankje om te genieten van het uitzicht.”

Dit Thaise gehaktbrood is een van de lievelingsgerechten van mijn kleinzoon

Liliane kookt vaak typisch Belgisch. Haar stoofvlees bijvoorbeeld is bij iedereen grote favoriet. Maar ze waagt zich regelmatig ook aan gerechten uit internationale keukens. Liliane: “Dit Thaise gehaktbrood is een van de lievelingsgerechten van mijn kleinzoon, een grote fan van de Aziatische keuken. Ik zie mijn kleindochter en kleinzoon maar een keer per maand, door de grote afstand. Een dag waar ik telkens naar aftel. Op die dag probeer ik hen natuurlijk ook extra verwennen met lekker eten.”

Dit heb je nodig

• 3 lente-uien

• 4 sneetjes oud (wit) brood

• 50 ml melk

• 1 ei

• 2 el rode currypasta

• 900 g kippengehakt

• Peper en zout

• Extra: cakevorm + bakpapier

Zo maak je het

• Verwarm je oven voor op 180 °C

• Bekleed een cakevorm met bakpapier

• Snij de lente-ui in dunne ringen

• Snij de korsten van het brood en week de boterhammen in de melk

• Knijp goed uit en meng samen met de lente-ui, het ei, de currypasta door het kippengehakt

• Kruid met peper en zout

• Verdeel het gehakt over de cakevorm

• Bak 40 minuten in de voorverwarmde oven

Serveertip van Liliane

Lekker met mihoen (dunne, Chinese noedel, red.) en gewokte groenten!

 

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier