Zondagse kost: Focaccia met kruidige labneh, pistache en munt

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een heerlijk receptje van lezeres Maxine (26) uit Stekene.

“Vandaag deel ik met jullie een heerlijk recept om een eenvoudige focaccia om te toveren tot een origineel apero- of zelfs lunchfeest. Focaccia met een Libanese twist, dankzij de topping van labneh, pistache en munt”, aldus lezeres Maxine. En deze ambiteuze patissier is een echte kenner: “Anderhalf jaar geleden startte ik mijn eigen zaak Baksel, gespecialiseerd in seizoensgebonden artisanale focaccia’s met een funky twist.”

Maar ook wanneer ze thuis in de keuken staat kiest Maxine voor lokale ingrediënten van het seizoen: “Ik koop zo veel mogelijk groenten en fruit rechtstreeks van de boer, met een voorkeur voor tweedekeusproducten. Groenten en fruit met een schoonheidsfoutje zeg maar”, lacht Maxine. “Ze zijn minstens even lekker en bovendien beter voor de portemonnee.”

Dit heb je nodig

1 foccacia (vers van bij de bakker of af te bakken)

220 g labneh

2 tenen look

zeste van ½ citroen

1 el citroensap

2 el olijfolie

Peper en zout

½ tl sumak-kruiden

Handvol geroosterde pistachenoten

10-tal verse muntblaadjes

Tip van Maxine: Pas de verhoudingen gerust aan op basis van je eigen smaak, believe in ‘your own magic’.

Zo maak je het

Bak je foccacia af zoals aangegeven op de verpakking (Kocht je verse focaccia, dan volstaat het om deze kort even onder de grill te plaatsen net voor het serveren)

Pers de look en meng onder de labneh

Voeg nu ook de zeste van citroen, het citroensap en 1 el olijfolie toe

Proef en kruid bij met peper en zout

Hak de pistachenoten in grove stukken

Verdeel de labneh over het lauwwarme focacciabrood

Werk af met geroosterde pistachenoten, muntblaadjes, sumak-kruiden en de resterende lepel olijfolie

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier