Zondagse kost: panini met kip, appel en comté

1213

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons vandaag met een heerlijk receptje met kaas naar aanleiding van Wereldkaasdag!

27 maart is Wereldkaasdag. Een dag die we niet onopgemerkt voorbij kunnen laten gaan. En hoe kan je deze dag beter vieren dan met een lekker recept? Vandaag dus speciaal voor alle kaas-lovers een heerlijk eenvoudig cheesy-recept.

Deze lekkere panini is een heerlijke lunch, maar gecombineerd met een lekkere salade ook helemaal geschikt als avondmaal. Geniet ervan!

Tip: Je kan de panini’s grillen in contactgrill/paninigril, maar als je dat niet hebt kan het ook perfect in een grillpan. Als je ze graag een beetje plat hebt zoals de ‘klassieke’, druk ze dan aan met een spatel of het deksel van een pot.

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

2 panini-broodjes (of voorgebakken stokbrood)

100 g comté kaas, in dunne plakjes of geraspt

4 sneetjes kippenwit

1 appel

handvol verse spinazie

peper

Zo maak je het

Verwarm de paninigrill voor

Verwijder het klokhuis van de appel en snij het vruchtvlees in dunne plakjes

Snij de panini’s in de lengte open

Beleg de onderste helften van de panini’s met het kippenwit, de comté kaas, plakjes appel en verse spinazie

Breng op smaak met peper

Dek de panini af met de bovenste helft

Leg de panini’s onder de grill en gril 3 minuten tot de kaas heerlijk gesmolten is

Serveer direct

Wil jij met je favoriete zondagse kost een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar

zondagsekost@dezondag.be

Xxxx (XX)

uit xxxxxxxx