Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Katty een heerlijke charlottetaart met rode vruchten en slagroom.

“Ongeveer vijf jaar geleden verhuisde ik naar Wallonië. Maar mijn familie en vrienden wonen voornamelijk in het Leuvense. We zijn erg close, dus ik mis hen best wel vaak. Gelukkig proberen we vaak af te spreken, en als we elkaar dan zien is het altijd feest!”, vertelt Katty. “Iedereen weet dat ik graag kook, maar ik denk toch dat ze verrast zullen zijn met mijn recept en foto in De Zondag .”

Katty legt enthousiast uit waarom ze dit recept voor jullie uitkoos: “Met deze charlotte heb ik altijd succes. Winter en zomer, voor een gezellig familiediner of een feest. Ze ziet er erg mooi uit en kan eigenlijk niet mislukken.” Een laatste tip van Katty: “Deze charlotte kan je met alle soorten fruit klaarmaken. En voor een extra touch werk je ze af met chocolade- of kokosschilfers.” Heel veel kookplezier!

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

250 ml volle room

50 g poedersuiker

1 pak madeirakoekjes (of lange vingers)

500 g rode vruchten

Stroop:

100 ml water

100 ml Grand Marnier (eventueel vervangen door 15 ml aardbeiencoulis)

25 g suiker

Zo maak je het

Meng alle ingrediënten voor de stroop

Roer tot de suiker is opgelost

Bekleed de bodem van een springvorm (18 à 20 cm) met bakpapier

Doop de koekjes met de ongesuikerde kant in de stroop

Bedek er de bodem en vervolgens de wand van je springvorm mee, telkens met de gesuikerde zijde van het koekje tegen de rand

Klop de room stijf met de bloemsuiker

Vul de springvorm nu afwisselend met een laagje room en rode vruchten, eindig met een laag rode vruchten

Zet de charlottetaart in de koelkast en laat minstens 3 uur opstijven