Zondagse kost: Placki, heerlijk Poolse appelpannenkoekjes

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag serveert Anja Spriet (31) uit Gent Placki. De gerechten worden telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia van Cookameal.

“Liefste Babcia, van zodra het kan komen we je weer bezoeken en eten we samen je beroemde Placki!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen/20-tal kleine pannenkoekjes):

  • 200 ml volle yoghurt
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 4 el kristalsuiker
  • 1 ei
  • 6 el tarwebloem
  • 3 appels
  • 1 tl bakpoeder
  • Zonnebloem of maïsolie (om te bakken)
  • Bloemsuiker

Zo maak je het:

  • Schil de appels en snij ze in kleine blokjes
  • Meng de yoghurt in een mengkom met de kristal- en vanillesuiker
  • Voeg nu het ei, de bloem en het bakpoeder toe
  • Meng tot een glad deeg
  • Schep de stukjes appel door het yoghurtdeeg
  • Doe een beetje olie in een pan en zet het vuur middelhoog
  • Bak de pannenkoekjes goudgeel
  • Serveer met poedersuiker

Smakelijk!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier