De kust van Bretagne vertegenwoordigt een derde van de totale lengte van de Franse kust, goed voor zo’n 1.172 km. Naast de opmerkelijke kustlandschappen zijn sommige steden en dorpen pareltjes met erfgoed die op elk moment van het jaar kunnen worden ontdekt. Deze vijf zijn alvast een bezoek waard.

1. Dichtbij de eilanden: Le Conquet

Le Conquet is een pittoresk haventje in de punt van Bretagne. Het is het vertrekpunt voor de eilanden Ouessant en Molène.

Le port du ConquetNiet ver hiervandaan ligt het bloedmooie Pointe St Mathieu. De kliffen op dit stukje grond werden gevormd door de wind en de zee. De imposante vuurtoren ligt bij charmante ruïnes van een oude abdij. Vanaf de piek van Kermorvan is het zicht op Le Conquet en de archipel van Molène op z’n mooist. ’s Avonds reflecteren de flikkerende lichten van de vuurtoren op de oceaan.

2. Langs de stroom: Dinan

Omsingeld door bijna drie kilometer stadswallen torent Dinan met haar kasteel uit de 14de eeuw trots boven de Rance uit. Beneden ligt het jachthaventje, het vertrekpunt voor mooie wandelingen langs de trechtermonding.

Dinan, port de Dinan et la Rance au crepusculeBoven staan huizen met erkers die aan deze stad haar middeleeuwse toets geven. De oevers van de Rance geven vanuit de haven van Dinan een aangenaam panorama voor een wandeling.

3. Naar de zee gedraaid: Douarnenez

Het mooie stadje Douarnenez telt maar liefst vier havens! Ontdek de bijzondere sfeer van de levendige kades, de straatjes met ateliers en vissershuizen.

l'embouchure de la riviere avec Port-Rhu et le Port-musee de DouarnenezTijdens een prettige promenade met de neus in de wind ontdek je Plomarch, met zijn prachtige baai, standen en het eiland Trista.

4. Van het kanaal van Nantes naar Brest: Josselin

Aan de oevers van de Oust is Josselin een belangrijk punt op de route des Ducs. De geschiedenis houdt nauw verband met het kasteel dat de stad domineert. Als eigendom van één van de oudste families van Groot-Brittannie, de Rohan, is dit kasteel tegelijk ook hét symbool van deze mooie stad.

Petite Cite de CaractereCite d'Artle chateau de JosselinPlan een halve dag in om in de talrijke steegjes van deze stad vol karakter rond te kwalen en om de basiliek te bezoeken.

5. Aan het einde van een riviermonding: Saint-Goustan

Saint-Goustan en Auray, genesteld aan het einde van een riviermonding, hebben door de eeuwen hun geplaveide straatjes, stenen brug, vakwerkhuizen en levendige kades weten te behouden. Haar charmante uitstraling nodigt uit voor een wandeling.

saint-goustan_berthier-emmanuelInfo www.bretagne-vakantie.bzh