Spelen in het droge: 5 indoor uitjes met je kinderen

243
Plopsa Station Antwerp opende vorige maand de deuren in het Centraal Station van Antwerpen. (foto Plopsa)©sdinneweth.be
Plopsa Station Antwerp opende vorige maand de deuren in het Centraal Station van Antwerpen. (foto Plopsa)©sdinneweth.be

De uitgeregende herfstvakantie maakte duidelijk dat indoor attracties zeker in de wintermaanden hard nodig zijn. Gelukkig is het aanbod op dat vlak omvangrijk. Je vindt zowel pretparken, toffe binnenspeeltuinen als kindvriendelijke musea. We zoeken er een paar op.

1. Antwerpen: Het feest van de stripfiguren

Vorige maand opende Plopsa Station Antwerp achteraan het Centraal Station in Antwerpen. Het pretpark biedt een mix van attracties rond Studio 100-figuren en bekende stripfiguren zoals De Kiekeboes, de Smurfen en Urbanus. Je vindt er attracties als De Bumbamolen, K3 Disco Cars en Wickie’s Valtoren. Benieuwd of dit Plopsapark een even groot succes wordt als zijn indoor evenknie in Hasselt.

www.plopsastationantwerp.be

2.West-Vlaanderen: Jump!

Naast de grote gratis parking op Oosteroever in Oostende bevindt zich 1.000 vierkante meter springplezier. Hangtime bestaat uit tientallen trampolines, een reuze ballenbad en een toffe speelruimte voor de allerkleinsten. In de koffiebar kan je uitblazen. Het trampolinegedeelte wordt in het weekend enkele uurtjes voorbehouden voor de kleuters. Vlakbij bevindt zich Fort Napoleon waar regelmatig kindvriendelijke tentoonstellingen plaatsvinden.

www.hangtime.be

3.Oost-Vlaanderen: Met een redderstoel

De Kleine Catalogus van de Collectie van het S.M.A.K. is een tentoonstelling die door 400 jongeren werd samengesteld. Het bevindt zich op de bovenste verdieping van het Gentse museum. Via een doolhof, met zitzakken én laboratorium, passeer je een honderdtal kunstwerken waar kinderen wel iets in zien. Op een redderstoel krijg je een vogelperspectief op de werken.

www.smak.be

4.Limburg: Schommelen onder een dak

Binnenspeeltuinen vind je overal. We halen er eentje aan. In vakantiepark Molenheide in Houthalen-Helchteren bevindt zich Saraland. Je vindt er een subtropisch zwemparadijs, minigolf en dus ook een gigantische binnenspeeltuin met 35 speeltoestellen, 25 glijbanen, schommels en zoveel meer. Volwassenen kunnen er gratis binnen.

www.saraland.be

5. Brussel: Een kinderwijs museum

Brussel is een topbestemming wat musea betreft. In Elsene vind je bijvoorbeeld Het Kindermuseum vol decors en houten spelletjes. Via inleefmomenten leren de kinderen er iets bij over zichzelf en de wereld. Elke lagere schoolleerling zou hier minstens één keer op klasuitstap moeten komen. Je kan er ook je verjaardagsfeest organiseren.

www.kindermuseum.be