Na negen eerder gesmaakte edities organiseert De Zondag op zondag 21 oktober, samen met tal van professionelen uit de bouwsector een nieuwe editie van Nieuwbouwzondag. Het blijft een gesmaakte formule onder meer omdat je op een en dezelfde dag vrijblijvend kan kennismaken met de mogelijkheden van nieuwbouw.

De allereerste Nieuwbouwzondag vond plaats op 13 oktober 2013. Omwille van de steeds groeiende populariteit van het event zijn er sinds 2015 zelfs twee Nieuwbouwzondagen per jaar, een in het voor- en een in het najaar. Drie redenen waarom kandidaat-bouwers en -kopers ook deze nieuwbouwzondag niet mogen missen.

1. Kijken en vergelijken

Het is al langer geweten dat de beste ideeën voor jouw nieuwbouwproject uit de praktijk komen. Daarom openen op zondag 21 oktober op heel wat locaties in Vlaanderen nieuwe woonprojecten (woningen, appartementen, …)  de deuren. Zo kun je ervaren wat er allemaal mogelijk is qua woonvormen en kan je ondervinden welke stijl jou het meest aanspreekt. En wie weet, misschien ontdek je voor jou ook wel nieuwe, interessante locaties. Piep vooraf gerust eens op de website van Nieuwbouwzondag en maak een lijstje van welke projecten je zeker wil bezoeken.

2. Nuttig advies

Wie met bouwplannen zit, weet dat je vooraf goed informeren ook een must is. De deelnemende bedrijven en vakmensen aan Nieuwbouwzondag ontvangen je dan ook niet alleen vol enthousiasme, ze hebben bovendien de nodige expertise in huis om hun bezoekers het juiste advies te verstrekken bij hun zoektocht naar informatie. Je komt op zondag 21 oktober dan ook meer te weten over hernieuwbare energie, de nieuw(st)e bouwtechnieken en nog meer relevante info over nieuwbouw.

3. Investeren

Investeren in nieuwbouw is ook nu nog interessant. Nieuwbouwzondag richt zich dan ook niet alleen tot wie bouwplannen koestert maar evenzeer tot investeerders. Investeren in vastgoed kan tegenwoordig zeker een mooi alternatief zijn voor het spaarboekje aangezien dit momenteel weinig oplevert.

Alle deelnemende projecten aan de Nieuwbouwzondag van 21 oktober vind je terug op www.nieuwbouwzondag.be. Je kan makkelijk zoeken per provincie en/of per type.