Vijf weekendtips voor de eindejaarsfeesten uit de startblokken schieten

396

De dagen zijn behoorlijk kort en donker geworden. Maar dat mag je er niet van weerhouden om buiten te komen. Er staat immers genoeg te gebeuren dit weekend. Niet op de hoogte, zeg je? Dan geven wij je graag onze vijf tips:

Winter in Antwerpen

Je kunt tegenwoordig in elke uithoek van Vlaanderen wel ergens een kerstmarkt vinden, maar in Antwerpen gaan ze net nog dat stapje verder. Daar is er ‘Winter in Antwerpen’ met heel wat winterse activiteiten voor jong en oud, shoppingmogelijkheden voor wie nog vlug op cadeaujacht moet, kunst van onder andere Anselm Kiefer én, jawel, ook een kerstmarkt en kerststal. Plan je vakantie en download de Winter in A app (iOS en Android). Wie een Antwerp City Card koopt, krijgt bovendien mooie kortingen voor Winter in Antwerpen.

www.antwerpen.be/winter

Eva, Siska en Linde. (foto vrt)
Eva, Siska en Linde. (foto vrt)

De Warmste Week

Sinds deze ochtend hebben Siska Schoeters, Linde Merckpoel en Eva De Roo hun intrek genomen in hun iglo in De Schorre in Boom voor meer dan 150 uur non-stop radio tijdens Music for Life – De Warmste Week. Overal in Vlaanderen vinden acties plaats om het goede doel te steunen, maar je kunt alles ook live meemaken in De Schorre zelf. Vraag er je plaatjes aan, geniet van de optredens of steek het all-female trio een hartverwarmende riem onder het hart. Onder andere in Leuven (zaterdag) en Hasselt (zondag) kun je bovendien meelopen met de Warmathon.

dewarmsteweek.stubru.be

Damien Dubrovnik.
Damien Dubrovnik.

Noisefest VI

Het gaat er zaterdag hard aan toe in De Kreun in Kortrijk. Dan vindt daar de zesde editie plaats van het jaarlijkse mini-festival Noisefest. Noisefest viert het bestaan van ‘noise’ als genre en nodigt elk jaar verschillende artisten uit die in deze noise-niche vertoeven. Noisefest VI is hét evenement voor de noiseliefhebber, of voor de muziekliefhebber die in de mainstream niet aan z’n trekken komt. Onder andere Neutral, Arv & Miljô, Sisto Rossi en Damien Dubrovnik staan er op de affiche.

www.dekreun.be

Alan Fitzpatrick.
Alan Fitzpatrick.

20 Years of Kozzmozz

Enkele kilometers verderop kun je ook een danspasje wagen tijdens 20 Years of Kozzmozz. Het hele jaar al wordt in De Vooruit het twintigste levensjaar van deze moeder onder de techno-events gevierd. Ook zaterdag staat opnieuw een topeditie op de planning. Zoals steeds zal Kozzmozz hun publiek doorheen de oneindigheid van het universum en de steeds evoluerende techno geluiden die erin te vinden zijn, loodsen.  Spacid, Pilose, Terence Fixmer, Function en Alan Fitzpatrick zorgen voor de soundtrack van je zaterdagavond, -nacht én zondagochtend.

www.kozzmozz.com

Sterrenstoet

Dit weekend trekt in Brugge opnieuw de Sterrenstoet uit. Het kerstverhaal wordt in een volkse, maar tegelijkertijd stemmige optocht uitgebeeld door meer dan honderd figuranten. De uitvalsbasis is het Oud Sint-Jan. Een heuse harmonie, een rijdende beiaard, de drie Koningen te paard, een grote meute schapen, Maria op een ezeltje op weg naar Bethlehem… dit alles krijgen voorbijgangers in de voornaamste straten van de binnenstad te zien. En vergeet vooral niet een centje in de bussen die meegedragen worden, te stoppen: je helpt er het goede doel mee!

www.comitevoorinitiatief.be