Vanavond moet KV Oostende winnen tegen Beerschot: Kustboys weer op jacht

227
Een beeld uit de Telenet-serie Kustboys die vrijdag van start ging: KVO-coach Alexander Blessin spreekt zijn jongens toe.
Een beeld uit de Telenet-serie Kustboys die vrijdag van start ging: KVO-coach Alexander Blessin spreekt zijn jongens toe.

Na de verrassende thuisnederlaag tegen Waasland-Beveren is KVO in de strijd om een plaats in Play-off 1 weer op achtervolgen aangewezen. “Het is niet slecht dat we als underdog weer moeten jagen op die vierde plaats”, zegt Jelle Bataille. “De grootste druk ligt nu bij favoriet Anderlecht.”

“Het heeft gestoven na de 0-2-nederlaag tegen de rode lantaarn die KVO zijn vierde plaats kostte, maar intussen zijn er lessen uit getrokken en gelooft iedereen in een 6 op 6 tegen Beerschot ( uit ) en Cercle Brugge ( thuis )”, aldus Jelle Bataille. “De coach legde ons in een video van een uur uit wat er verkeerd is gelopen en wat er tegen Beerschot anders moet. Tegen Waasland-Beveren was het een beetje te individueel. Ook in het druk zetten, waren er een paar die te weinig deden. In ons spelsysteem moet iedereen zich 100 procent geven en dat was niet het geval. Mentaal is het moeilijker om tegen een degradatiekandidaat te spelen dan tegen de eerste of de tweede, daar leef je sowieso anders naartoe, maar op het veld mag je dat niet zien. Als je dan 0-2 achterkomt, is het voor ons heel moeilijk om dat te boven te komen tegen een ploeg die een dubbele muur optrekt. Misschien missen we daarvoor wat creativiteit. Ons spel is vooral gebaseerd op de counter.”

Underdog

Verrassend was ook dat hijzelf al voor de tweede wedstrijd op rij op de bank zat. “Na Moeskroen riep de coach mij bij zich en gaf hij aan dat hij het wat defensiever wou aanpakken en daarom voor Brecht ( Capon, red .) koos. Ik was ontgoocheld dat hij dat ook tegen Waasland-Beveren deed, want ik toonde op training dat ik scherp was. Met al die afwezigen zijn er nu in elk geval opties genoeg om mij op te stellen.”

Jäkel en Gueye zijn geschorst, Tanghe (corona) en Hendry (blessure) onzeker. “Maar dat leeft niet echt in de groep. Misschien dat anderen hongerig zullen zijn om hun kans te grijpen. We willen er alles aan doen om 6 op 6 te pakken. Het is niet slecht dat we als underdog weer moeten jagen op die vierde plaats. De grootste druk ligt nu bij favoriet Anderlecht. Als wij winnen, mogen zij niet verliezen tegen Club om in de top vier te blijven.”

Blik achter de schermen

Intussen ging vrijdag op Telenet Kustboys van start, de nieuwe serie die een inkijk geeft in het leven zoals het bij seizoensrevelatie KVO achter de schermen is. “Er zitten grappen in, maar ook ruzies”, verklapt Bataille. “Je weet hoe dat gaat: na een verloren match zegt er iemand eens iets scherper dan anders en als iemand dat dan verkeerd opneemt… Ik kan zoiets naast mij neerleggen, maar sommigen moeten dan hun gevoelens kunnen uiten. Als er twee alfamannetjes tegenover elkaar komen te staan, kan dat tot een furie leiden. Dat moet kunnen, op voorwaarde dat je elkaar een uur later weer de hand gunt. Het goeie aan onze groep is dat het allemaal jonge gasten zijn, jong van geest, en dat we met deze coach veel op de club moeten zijn en elkaar zo leren kennen en waarderen. Dat is absoluut nodig in een team.”

(Christian Vandenabeele)