De Rode Duivels en bij uitbreiding de hele natie mogen een kaars branden voor Marouane Fellaini. ‘Big Fella’ trok onze nationale ploeg gisterenavond in de EK-interland tegen Bosnië-Herzegovina net op het tijd uit het moeras waarin de Rode Duivels dreigden te verzuipen na de vroege 0-1 die  Dzeko had gescoord. Vaststelling 1: Fellaini is ondertussen de topscorer van deze generatie Rode Duivels. Vastelling 2: Fellaini is een middenvelder. Niets mis mee. Als er maar gescoord wordt, toch?

Maar het stemt tot nadenken. Deze overgetalenteerde groep mist nog één iets en dat is een wereldspits. Lukaku werkte zich gisteren weer te pletter, maar wie nu nog niet door heeft dat Romelu nooit de ‘pivot’ in de spits zal worden, is ziende blind. Vooral in het begin van de wedstrijd bakte onze spits er niets van. Zowat elke naar hem ingespeelde bal, kaatste weer weg van zijn voeten. Een Lukaku op verplaatsing tegen ploegen die wel willen aanvallen: JA. Romelu tegen diep ingezakte, verdedigende ploegen: NEE

België won met 3-1, maar cijfers zeggen niet alles. Nog altijd hangt het te veel af van flitsen van onze beste spelers. De goal van De Bruyne was fantastisch. De dribbelflits van Hazard, met de penalty als gevolg, kwam er net op tijd om de ploeg weer ademruimte te geven.

Maar toch, wanneer zien we eens een Belgische ploeg met veel tempo en dat vooral voor ’90 minuten lang. Er is nog werk aan de winkel, met dit niveau spelen we heus geen Europees kampioen.