Moet Steven Defour zich zorgen maken?

488

Marc Wilmots maakte deze namiddag zijn selectie bekend voor de oefeninterland op 29 maart tegen het Portugal van Christiano Ronaldo. Opvallende afwezige op het lijstje is toch weer Steven Defour.

Niet dat de anderlechtspeler momenteel de pannen van het dak speelt, maar slecht doet hij het toch ook weer niet. Dat en de afwezigheid van andere middenvelders als De Bruyne en Hazard in de selectie, deden bij velen wellicht de hoop oplaaien op een nieuwe kans. Noppes dus.

Moet Defour daarom straks vrezen voor een plekje in de EK-selectie?

Wij denken van wel. We kunnen begrijpen dat Wilmots ook eens een nieuwe middenvelder als Thorgan Hazard wil testen. Het blijft tenslotte een oefeninterland. En die gebruik je om zaken uit te testen. Dat Defour nu moet thuisblijven hoeft dus nog niets te betekenen.

Anderzijds. De spelers die voor de specifieke positie van controlerende middenvelder (die Defour toch is) in aanmerking komen, zijn allemaal geselecteerd. Als je het zo bekijkt, lijkt het er dus sterk op dat Wilmots al zijn keuze gemaakt heeft en Defour pas op nummer 3 of zelfs 4 in zijn pikorde van controlerende middenvelders komt te staan.

Onze conclusie: Steven Defour moet zich wel degelijk zorgen maken? De komende weken staat hij voor de lastige opdracht om de bondscoach alsnog te overtuigen. Hij weet wat hem te doen staat in de play-offs. (foto belga)