De ommehaal, de retro, bicycle kick of zoals Frank Raes zou zeggen: der Fallrückzieher. Wij zijn er fan van! Ons hartje maakte dan ook een sprongetje toen Benteke dit weekend een beauty uit zijn sloffen schudde. Tegen Manchester United scoorde hij slecht een eerredder, maar wat ons betreft gaat zijn doelpunt de geschiedenisboeken. En daarom zetten wij de mooiste omhalen aller tijden op een rij…

Maar eerst nog even de treffer van onze Rode Duivel. Christian Benteke kwam, zag en haalde om op Old Trafford. (De beeldkwaliteit is misschien niet optimaal, maar het blijft een wereldgoal.)

Deze 7 omhalen zijn op zijn minst even mooi:

1. Wayne Rooney maakte de omhaal van Benteke live mee, maar hij scoorde in 2011 ook met prachtige retro. Tegen de rivalen van Manchester City dan nog. Onze Vincent Kompany stond er bij en keek er naar.

2. Nog zo’n artiest: de zweed Zlatan Ibrahimovic. Zijn omhaal in de interland tegen Engeland in 2012 (jep, weer was Wayne er bij) hoort misschien wel bij de mooiste doelpunten aller tijden.

3. Ook in de Belgische competitie zien we al eens een pareltje. Mémé Tchité durfde wel eens vaker de omhaal hanteren en heel af en toe schoot ie raak. Zoals hier met Club Brugge tegen Lokeren.

4. Omhalen heeft Eidur Gudjohnson nooit gescoord bij Cercle of Club Brugge, maar in zijn tijd bij Chelsea wel. Wat dacht je van deze knaller?

5. Ook in het Astridpark vallen vaak pareltjes te bewonderen, maar van deze ommehaal van Philippe Mexes (tijdens Anderlecht – AC Milan in 2012) heeft Olivier Deschacht nog nachtmerries.

6. Ook Ronaldinho kon er wat van. Om maar een van zijn vele omhalen te kiezen, deze beauty uit 2006, met Barcelona tegen Villareal.

7. Om af te sluiten (en om van te snoepen): eentje uit de oude(re) doos. Marco Van Basten scoorde in 1988 op magistrale wijze met Ajax tegen FC Den Bosch.

En jij? Wat vond jij de mooiste omhaal aller tijden? Laat het ons gerust weten in de reacties!