Wordt Carrasco vierde Belg die Champions League wint?

1497
(foto reuters)

Yannick Ferreira Carrasco kan morgen in Milaan de vierde Belg worden die de Champions League voetbal op zijn palmares schrijft. Met zijn club Atlético Madrid geeft hij stadsrivaal Real partij. Maar… wie waren de andere drie Belgische winnaars ook alweer?

1998: Eric Gerets
De finale van de Europacup der Landskampioenen, zoals de huidige Champions League toen nog heette, wordt in Stuttgart gespeeld tussen het Nederlandse PSV Eindhoven, onder de leiding van Guus Hiddink, en het Portugese Benfica Lissabon. Na de reguliere speeltijd staat de beginscore nog steeds op het bord. Vermits ook tijdens de verlengingen niet wordt gescoord, moet een strafschoppenepiloog de winnaar bepalen. In een spannende penaltyreeks wint PSV met 6-5.

2013: Daniël Van Buyten
In het Wembleystadion in Londen staat met Bayern München – Dortmund een volledig Duitse finale op het programma. Bayern zegeviert met 2 – 1. Van Buyten komt niet van de bank, maar kan toch duchtig meevieren.

2015: Thomas Vermaelen
In het Olympisch stadion in Berlijn neemt het Spaanse Barcelona het op tegen het Italiaanse Juventus Turijn. De Spanjaarden halen het met 3-1. Net als Van Buyten twee jaar eerder bij Bayern, komt onze landgenoot Thomas Vermaelen bij Barça weliswaar niet actie, de vreugde is er niet minder om. Geniet van onderstaande, wel heel speciale, samenvatting…