Liefhebbers van drama en spektakel konden uitgebreid hun hartje ophalen bij de zesde aflevering van De Mol. Jolien liet zich in de luren liet leggen door de saboteur en Dorien gaf zich volledig tijdens een partijtje worstelen met een lokale sportlegende. En wat was het genieten van het kortstondig, maar hartelijk weerzien met Salim, de afvaller van de aflevering, na de sportproef. Spijtig genoeg was Dorien hetzelfde lot beschoren op het einde van aflevering 6. We nemen afscheid van de goedlachse sauna-uitbaatster uit Balen.

Klik hier voor een verslag van de laatste aflevering

Dorien stond wekenlang met stip bovenaan alle verdachtenlijstjes en ik kon, als Mollenvanger van De Zondag, haar enkele vragen stellen.

Dorien, zo spijtig! Hoe voelde de confrontatie met het rode scherm?
Het is uiteraard nooit leuk om het spel te moeten verlaten, maar het is zo een ongelofelijk leuke reis geweest dat ik er met een heel fijn gevoel op terugkijk. Ik heb 9 prachtmensen mogen ontmoeten en een fantastische crew die ons iets ontzettends unieks heeft laten ervaren. Het was dus vooral geluk en trots dat overheerste bij mijn vertrek. Nu nog steeds trouwens. Mogen meedoen met De Mol? Dikke check op die bucket list!

Had je het gevoel dat je mee zou spelen voor de overwinning?
Ik denk het wel, maar ik was daar nooit heel erg mee bezig: ik leefde in Griekenland echt van dag tot dag. Dus na de eerste vijf eliminaties dacht ik ‘amai dat gaat hier goed’ (lacht).
Er wordt veel neergepend in die molboekjes, maar ik heb een redelijk fotografisch geheugen, waardoor ik vele zaken niet per se moest neerschrijven, die bleven in mijn bovenkamer steken. Helaas was dat niet voldoende.

Ik kreeg tot op het laatste moment (echt vlak voor mijn exit) van een kandidaat te horen ‘Ik had u bijna volledig uitgesloten, maar joeng, gij doet toch raar dingen, gij bent het toch niet he?’.

Je was voor veel mensen heel verdacht. Je stond ook bovenaan de Mol-poll in de Mollengroep op Facebook! Hoe voelde dat?
Dat vond ik heel leuk en ik ben er ook wel trots op ook! Deze week heb ik nog meermaals gehoord: ik ben zeker dat jij het bent en als dat niet zo is dan scheer ik mij kaal! Dan eet ik mijn schoen op! Je gaat nogal wat zien in Balen vandaag denk ik (lacht).

Vond je het logisch dat de kijker je verdacht vond?
Heel logisch zelfs! Als ik mezelf bezig zag op tv heb ik dikwijls gedacht wat ben ik daar eigenlijk aan het uitspoken?!  Zo onhandig kan niemand zijn!
Mijn vriendinnen kennen mij als: ‘os onhandige Do’. Als ik De Mol zou geweest zijn, had ik extra mijn best moeten doen om niet zo klunzig te zijn: dat zou iets geweest zijn!

Heb je jezelf soms opzettelijk verdacht gemaakt?
Ik ben met het idee vertrokken dat ik me hier en daar wel wat verdacht zou maken op subtiele wijze. Enig probleem: ik ben allesbehalve subtiel!
De eerste dagen liepen voor mij niet van een leien dakje, maar dat was echt helemaal niet met opzet. Ik kreeg tot op het laatste moment (echt vlak voor mijn exit) van een kandidaat te horen ‘Ik had u bijna volledig uitgesloten, maar joeng, gij doet toch raar dingen, gij bent het toch niet he?’.
Natuurlijk kon ik, als ik wat klungelde, dat wel misbruiken, maar ik heb eigenlijk altijd mijn best gedaan. Heb ik tot nu toe ook niet het meeste geld binnengehaald? Niet slecht als hoofdverdachte he.

Heb je zelf ook echt gemold? (Bart niet zien in de kano, verlies bij het worstelen, calorieën eten, telefoon niet horen, fototoestel…)
Ik heb nooit de intentie gehad om te mollen, maar er gebeuren zoveel dingen waardoor er vaak van alles misliep. In Griekenland zelf viel dat precies allemaal mee, maar als ik het nu op tv zie denk ik ‘maar Dorien toch, scheel mot!’.
Voorbeelden? Ik had Bart echt niet gezien in zijn kano, ik dacht dat er iets op de bergen rondom zou hangen. Of aan de banden op het water.
Bij de paparazzi-opdracht stak ik het fototoestel heel goed weg omdat de bodyguards zeker geen camera mochten zien.
Bij de calorieproef hadden Bart en ik geen flauw idee dat de anderen al die calorieën er weer af moesten sporten, ocharme! Wij kwamen tijdens die bourgondische proef heel goed overeen, want we genieten allebei van lekker eten (lacht). Ik heb eigenlijk nooit met opzet willen mollen, maar kon er natuurlijk af en toe wel gebruik (of misbruik) van maken.

Salim was een beetje je maatje. Heb je hem ooit verdacht? Vond je het heel erg toen hij moest vertrekken? Vond je het een oneerlijke eliminatie?
Salim was echt mijn maatje. Voor je vertrek neem je je voor om echt niemand te vertrouwen maar je leeft daar dag en nacht samen. Er gebeuren zoveel dingen. En je begint toch sommige andere kandidaten echt te geloven.
Toen hij moest vertrekken was ik dus ook heel erg aangedaan. Het was een heftige dag: plots de bezoekers weg, een rare eliminatie, iemand die daar zit te liegen (wel met zijn/haar volste recht natuurlijk, want dat is het spel) en dan dat uitgerekend Salim eerst groen had… Dat hakte er even in. Gelukkig waren we een groep die sterk aan elkaar hingen. Er is die avond nog wel wat afgehuild, maar ook gelachen: op onze Sekke. Het grappigste van heel de zaak: ik huil amper tot nooit. Maar De Mol maakt wat los in een mens!

Was je blij om Salim terug te zien?
Ik was zo blij, maar ook zo verrast dat hij daar ineens terug stond! En hoe! Geweldig dat hij dat geld kan meepikken, dat komt zeker goed van pas in zijn nieuw huis met Jori. Ik was vooral heel blij dat Jori ook nog daar was geweest, dat is zo’n lieve, leuke meid. Dat zij toch nog enkele dagen daar samen konden genieten, dik verdiend!

Wat vond je de leukste opdracht?
Er waren zoveel leuke momenten, maar voor mij persoonlijk was het toch de top van de trappen halen en een nacht daar kamperen met de hele groep. De groepssfeer was geweldig, ook al hadden we die dag heel wat tegenslag gehad. Het abseilen vond ik ook ontzettend leuk, omdat ik daar een angst mee overwonnen heb. De fetaproef was hilarisch. En wie kan er nu zeggen dat hij/zij heeft geworsteld in een Griekse arena met een oude Griek?.

Wat vond je de moeilijkste opdracht?
De moeilijkste opdracht was voor mij ook de opdracht met de trappen! Het had die dag ontzettend hard geregend, waardoor die trappen nat en dus ook heel glad waren. Mijn schoenen schoven de hele tijd weg en ik begon me op te jagen. Des te groter was de voldoening bij het halen van de top.

Klik hier voor het verslag van de laatste aflevering.