Dit had de organisatie niet verwacht: 5 pijnlijke video’s uit de koerswereld

354

Consternatie in het peloton tijdens de koers Schaal Sels op zondag 29 augustus. Een jurywagen rijdt zich vast in een maïsveld met een volledige neutralisatie van de wedstrijd tot gevolg.

De organisatoren van de wedstrijd wilden hun eigen hel van het noorden opstarten en hadden er niets beter op gevonden om 30 km kasseizones en 19 km landwegen, waaronder die passage dwars door een maïsveld, op te nemen in het parcours. De overvloedige regenval van de dagen ervoor had de zone echter veranderd in een modderpoel waardoor de wedstrijdwagen zich hopeloos vastreed. Dat een wedstrijd niet altijd loopt zoals gepland, weten we intussen wel. Wie herinnert er zich deze voorvallen nog?

  • De Tourbus van Orica Green Edge rijdt zich vast aan de finishlijn in de eerste etappe van de Tour de France 2013. Het peloton bevindt zich dan op amper 10 km van de finish.

  • Tour de France 2011. De Nederlander Johnny Hoogerland en de Spanjaard Juan Antonio Flecha worden in de prikkeldraad gekatapulteerd door een volgwagen van de Franse televisie. De chauffeur wordt terecht naar huis gestuurd.

  • Een paard (jawel!) verstoort de Ronde van Zwitserland, editie 2007. Gelukkig zonder erg.

  • Greg van Avermaet wordt van de sokken gereden in de Clasica San Sebastian. Van Avermaet is razend en dient klacht in na de wedstrijd. “Ik was op weg naar de zege”, aldus onze landgenoot.

  • De Tour de France 2015. De Fransman Warren Barguil komt met de schrik vrij wanneer een koe hem de weg verspert in de afdaling van de Tourmalet.