Gezichtsontharing bij vrouwen: taboe of niet?

47

Gezichtsontharing – aan de wenkbrauwen en op  de bovenlip en kin – is soms een delicate zaak: om fouten te vermijden moet je voorzichtig en nauwkeurig te werk gaan. Het blijkt echter ook een delicaat onderwerp om aan te kaarten: minder dan de helft (44%) van de Belgische vrouwen durft er openlijk over te praten!

Naar aanleiding van de lancering van Braun Face, de nieuwe gezichtsepilator van Braun, bevroeg het merk 1.047 Belgische vrouwen (50% Franstalige en 50% Nederlandstalige) over gezichtsontharing, met enkele onverwachte resultaten tot gevolg:

– Zo blijkt dat twee op de drie Belgische vrouwen hun gezicht ontharen.

– De drie meest onthaarde gezichtszones zijn: de wenkbrauwen (67%), de bovenlip (56,4%) en de  kin (39,6%).

– Drie op de vier Belgische vrouwen storen zich aan gezichtsbeharing. Ze geven aan dat ze zich meer zelfverzekerd voelen als ze geen ongewenste haartjes op het gezicht hebben.

– Meer dan een derde van de ondervraagde Belgische vrouwen (35,7%) vindt dat gezichtsontharing een persoonlijk, intiem onderwerp is. Dat geldt vooral bij vrouwen ouder dan 55 jaar (41,9%).

– Slechts de helft van de Belgische vrouwen durft er openlijk over te praten, en slechts 37% voelt zich comfortabel bij het onderwerp. Eigenaardig genoeg vindt meer dan de helft onder hen het niet raar als anderen erover praten.

– Kortom, als het over gezichtsontharing gaat, willen Belgische vrouwen liever niet bij het gesprek betrokken worden, maar willen ze gerust luisteren als anderen het erover hebben.

Slechts 10% van de ondervraagde vrouwen vindt het trouwens een taboeonderwerp, en zeven op de tien vindt dat je je niet mag schamen om erover te praten.

Braun-Face-4(1)

Braun lanceert met de Braun Face een gezichtsepilator die niet alleen haartjes verwijdert, maar tevens voor een mooie, zachte huid zorgt.  Dit 2-in-1 toestel komt met een extreem zachte reinigingskop om maquillage te verwijderen en de huid tot diep in de poriën te reinigen. Met de tweede kop, een ultraprecieze epilator, verwijder je pijnloos de ‘onzichtbare’ donshaartjes op de kin, de bovenlip of de wenkbrauwen dankzij tien pincetten die tweehonderd bewegingen per seconde maken.

Braun-Face-2(X)

Richtprijs Braun Face: vanaf 69 euro – www.braun.be