Als beginnende beautylover een make-upkit uitbouwen is duur en verwarrend. Naast alle make-up moet je nu ook nog borstels kopen. Woorden als kabuki, blending, shading en contouring komen op je af en eerlijk gezegd, je begrijpt er na een tijdje geen fluit meer van. Welke penselen heb je nu écht nodig? Wij zetten de zeven must-haves voor jou op een rijtje.

  1. Plat oogschaduwpenseel

De borsteltjes die je in oogschaduwpaletten aantreft zijn meestal onhandelbaar en van erbarmelijke kwaliteit (zelfs bij de duurdere merken). Een plat oogschaduwpenseel of shader brush is dan ook onmisbaar in je make-uptas. Je gebruikt dit penseel om oogschaduw aan te brengen op je volledig bewegend ooglid.

4+6

222 Luxe All Over Shader Eye Brush van Zoeva – 10,50 euro

  1. Blending kwast

Voor je ogen heb je nog een borsteltje nodig en dat is de blending kwast. Deze gebruik je om oogschaduw in de buitenste ooghoek en de arcadeboog of crease aan te brengen en is dus uitstekend om smokey eyes mee te creëren. Met een blending kwast kun je gemakkelijk verschillende kleuren oogschaduw in elkaar laten samenvloeien (blenden).

mac_sku_M87L01_640x600_0

217 blending brush van M.A.C Cosmetics – 22,00 euro

  1. Platte kabukiborstel

Als je je vingers niet wilt gebruiken om foundation aan te brengen is een platte kabukiborstel je redder in nood. Een kabukiborstel wordt gekenmerkt door de haartjes die dicht op elkaar staan. Door de platte bovenkant en de dichtheid van de haren wordt je foundation of BB Cream feilloos en dekkend over de huid verspreid.

214

F80 Flat Kabuki Brush van Sigma – 24,90 euro bij Boozyshop

  1. Beautyblender

Oké, technisch gezien is dit geen borstel maar de Beautyblender is een terechte cultfavoriet en daarom cruciaal voor elke make-upkit. Het is een alternatief voor de kabukiborstel en de puntvormige kant is perfect om foundation en concealer ook op de moeilijkste plekjes van je gezicht aan te brengen (je neusvleugels bijvoorbeeld). Door foundation en concealer met een vochtige Beautyblender aan te brengen krijg je een subtiel en natuurlijk resultaat.

Beauty_Blender1

Original Beautyblender van Beautyblender – 19,95 euro bij Ici Paris XL

  1. Poederkwast

Om je foundation met transparant poeder te fixeren, heb je, hoe kan het ook anders, een poederkwast nodig. Je kunt deze borstel ook gebruiken om poederfoundation aan te brengen. Deze borstels zijn verkrijgbaar in talloze diktes en formaten. Hoe dikker de kwast, hoe sneller je het poeder over het hele gezicht aanbrengt. Om concealer onder te ogen te fixeren gebruik je beter een kleiner formaat.

WANDERLUST face brush

Limited Edition Wanderlust Face Brush van Kiko – 16,90 euro

6. Blush brush

Om de appeltjes van je wangen van extra kleur te voorzien, gebruik je een blush brush. Dit penseel is kleiner en flexibeler dan de klassieke poederkwast en is daarom essentieel in je kit want met een een dikke poederkwast zou je al snel te veel blush aanbrengen (en er als een clowntje uitzien).

pinceau-blush-n_4-blusher-penseel-n4-1pce.3145891370805Blusher penseel N°4 van Chanel – 41 euro

  1. Contourpenseel

Om je gezicht te shapen als een pro moet je investeren in een al even professioneel contourpenseel. Kies voor een schuine of puntige kwast om te contouren net onder de jukbeenderen, langs de haarlijn en op de slapen. Je kunt met dit penseel ook highlighten bovenop de jukbeenderen, op de neusbrug, de kin, het voorhoofd en de cupidoboog (het v’tje boven de mond). Onthoud: alles wat je in de verf wilt zetten maak je lichter, wat je contourt verdwijnt naar de achtergrond. Voor een extra strakke contour onder de jukbeenderen gebruik je een plat contourpenseel zoals deze van Real Techniques, die ook nog eens een prachtige roségouden kleur heeft.

Schermafbeelding-2013-08-21-om-15.13.12

Schermafbeelding-2013-08-21-om-15.14.34301-flat-contour-main

 

 

 

 

 

 

 

101 Luxe Face Definer van Zoeva – 21,80 euro
168 Large Angled Contour Brush van M.A.C Cosmetics – 34 euro
Bold Metals 301 Flat Contour van Real Techniques – 31,99 bij Bol.com