Fruitig en fris, vol van smaak en heerlijk in een cocktail of een longdrink. Sergio Herman lanceert samen met de bezielers van Fever-Tree, Charles Rolls & Tim Warillow, een eigen tonic, die je méteen doet wegdromen van een paradijselijk eiland met parelwitte verlaten stranden, helblauw zeewater, lange siësta’s en gezellige barretjes .

DSC_0338_FT_Sergio

“Ik wil graag zelf een tonic ontwikkelen, helemaal volgens mijn smaak.” Zo begint het verhaal van Sergio Herman en Fever-Tree, aan tafel tijdens de opening van Sergio’s restaurant ‘The Jane’, nu twee jaar geleden.

Charles Rolls & Tim Warillow, de Britse bezielers van het ondertussen wereldwijde bekende premium mixing merk Fever-Tree, waren meteen gewonnen voor het idee en gingen aan de slag met een doos kruiden die ze meekregen van Sergio Herman. Niet veel later nodigen ze Sergio Herman uit in de Chelsea botanische tuin in London waar een fever tree, de bron van kinine, staat. Samen gaan ze op zoektocht naar kruiden en fruit in een ideale, nieuwe combinatie geheel naar de smaak van de chef.

Sergio Herman had wel al wat inspiratie meegebracht vanuit Ibiza en dan meerbepaald naar het verse citrusfruit en de combinaties die je kan maken met citrus. Na maanden van experimenten, testen en proeven, bleef er een favoriet over: een tonic water op basis van verse clementines en kruidige kaneel.

DSC_5180_FT_Sergio

Sergio: “Lekker eten en drinken associeer ik vaak met vakantie, een periode van ontspannen met vrienden of familie. Voor het bepalen van het smakenpallet van mijn tonic heb ik dan ook teruggegrepen naar de beleving, geuren en smaken van mijn favoriete vakantiebestemming. Dit tonic water leent zich perfect voor een verfrissende cocktail op de steiger aan een verlaten kiezelstrand waar de zon ondergaat in de zee en een hemel die prachtig oranje kleurt. Heerlijk genieten, daar gaat het om.”

Fever-Tree…love at first taste

De tonic heeft een zachte, ronde smaak, ietwat zoetere smaak door de clementines. De subtiele toets van kaneel zorgt voor een fijne kruidige toets. De tonic is perfect in bijvoorbeeld cocktails of longdrinks met gin of wodkamaar ook puur smaakt hij heerlijk.

 

Sergio Herman ontwikkelde twee cocktails met de tonic: Clementines & Basillove en Cinnamon Satisfaction. Die worden geserveerd in The Jane.

 

 

Zelf maken? Dit zijn de receptjes:

DSC_5325_FT_Sergio

 

Cinnamon Satisfaction

– Vul een groot wijnglas met grote blokken ijs
– Giet er 20 ml vers fruitsape en 45 ml wodka bij
– Vul verder op met een gekoeld flesjes Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman
– Werk af met een kaneelstokje en met enkele blaadjes citroen verbena

DSC_5271_FT_Sergio

Clementine & Basil Love

– Maak een jonge wortel schoon en gebruik een fijnschiller om fijne schilletjes wortel te maken.
– Neem een groot wijnglas en plaats een paar schilletjes wortel vooraleer het glas te vullen met grote blokken ijs
– Voeg 10 ml vers geperst limoensap toe
– Voeg 45 ml dry gin toe
– Vul verder op met een gekoeld flesje Fever-Tree Clementine & Cinnamon Tonic Water by Sergio Herman
– Garneer het glas met basilicum blaadjes en werk af met een zeste van sinaasappel

DSC_5338_FT_Sergio

Vanaf juli is de tonic exclusief te koop via de webshop sergioherman.com en dit najaar vind je hem ook bij de drankenhandelaar en in de supermarkten Delhaize, Colruyt en Carrefour en in verschillende bars en restaurants.