Deze 2 veggierecepten zijn in een mum van tijd klaar

Waarom niet eens veggie eten? Het is lekker, er moet geen dier voor sterven en het is ook nog eens goed voor het milieu. Foodstyliste en receptontwikkelaar Lot Van Riel bedacht deze twee veggiereceptjes in opdracht van Valess voor als je in een rush bent of als je gewoon een snelle, gezonde hap wil binnenwerken.

Tomato mozzarella schnitzel met panzanella

Dit heb je nodig voor 2 personen:                                    

  • 2 Valess tomato mozzarella schnitzels
  • 300 gram kerstomaten (mengeling) naar keuze
  • 1 bol mozzarella
  • Sap van 1 citroen
  • Enkele takjes platte peterselie
  • Enkele sprietjes dille
  • Enkele blaadjes basilicum
  • ½ ciabatta
  • 4 el olijfolie
  • Peper en grof zeezout

Zo maak je het klaar:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Scheur de ciabatta in kleine stukjes en doe ze in een ovenschaal. Besprenkel met een lepel olijfolie en kruid met peper en zout. Rooster de stukjes brood mooi goudbruin en krokant in ongeveer 3 à 5 min.
  3. Spoel de tomaten, verwijder het kroontje en snijd in partjes.
  4. Hak de kruiden grof. Pers het sap van de citroen en meng deze samen met de gehakte kruiden onder de resterende olijfolie. Kruid af met peper en zout en meng goed.
  5. Maak een salade van alle groenten en meng het brood eronder.
  6. Werk af met verse kruiden.
  7. Bereid de tomato mozzarella schnitzel volgens één van de bereidingswijzen op de verpakking.

Crispy Chicken Style Burger

Wat je nodig hebt voor 2 personen:

  • 2 Valess crispy chicken style burgers
  • 2 tijgerpistolets
  • 50 gram rucola
  • 1 pruimtomaat
  • ½ rode ui
  • ½ bussel radijsjes
  • ¼ komkommer
  • 3 el rode wijnazijn
  • 1 kl suiker
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor de tzatziki

  • ½ komkommer
  • 4 el Griekse yoghurt
  • Zeste en sap van ½ citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 5 gram dragon
  • 5 gram dille
  • 1 kl olijfolie
  • Peper en grof zeezout

Zo maak je het klaar:

  1. Start met het maken van de tzatziki. Pel hiervoor de knoflook en snipper fijn. Schil de komkommer, verwijder de zaadjes en rasp grof. Doe in een zeefje en laat 15 min goed uitlekken.
  2. Hak de groene kruiden grof. Meng alle ingrediënten nu voor de tzatziki en breng op smaak met peper en zout. Zet even opzij zodat de smaken goed kunnen vermengen.
  3. Spoel de rucola en zwier droog. Spoel de pruimtomaat en snijd in fijne schijfjes. Snijd het loof van de radijsjes en snijd ze in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline als je dat hebt.
  4. Snijd de komkommer overlangs in dunne plakjes. Pel de rode ui en snijd in fijne ringen. Bestrooi met de suiker en overgiet met de rode wijnazijn.
  5. Bak de crispy chicken style burger volgens één van de bereidingswijzen op de verpakking.
  6. Snijd de broodjes doormidden.
  7. Beleg de broodjes als volgt: besmeer de onderkant van de pistolet met tzatziki. Schik er de burger op. Beleg met de rucola salade en verdeel daarover de plakjes radijs, tomaat en komkommer. Top met de gepekelde rode ui. Leg de bovenkant van het broodje erop en steek vast met een prikker.

Bon apétit!

Bron: Valess

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier