Zelf maken: heerlijke hapjes uit de wereldkeuken

100 heerlijke hapjes van Elisabeth Scholten, online beter bekend als Ellouisa, bevat maar liefst 100 recepten en diverse variaties om verrassend van te genieten. Combineer zoet en hartig, ga op de snacktour of kies eens alleen gezonde hapjes.

Big Mac Rolls

Eet jij graag een Big Mac? Maak dan eens deze krokante rolls met een Big Mac-vulling én homemade Big Mac-saus. Echt een guilty pleasure!

Ingrediënten (20 stuks):

20 loempiavellen

250 gr rundergehakt

2 el hamburgerkruiden

met zout

zonnebloemolie

7 plakjes cheddarkaas

1 el bloem

3 el water

3 el cocktailaugurkjes,

in kleine stukjes

voor de saus

2 el mayonaise

1 el piccalilly

1 el ketchup

1 tl suiker

zout en zwarte peper, naar smaak

extra

frituurpan of diepe pan met zonnebloemolie om in te frituren

Zo maak je het:

1 Laat de loempiavellen ontdooien en haal ze dan los van elkaar.

2 Meng het gehakt met de hamburgerkruiden.

3 Bak het in een koekenpan met 2 eetlepels zonnebloemolie gaar en laat afkoelen.

4 Snijd de plakjes kaas in 3 reepjes en roer de bloem met het water tot een papje.

5 Neem een loempiavel en leg het met een punt naar je toe. Leg onderaan wat gehakt, daarop een paar stukjes augurk en een reepje kaas.

6 Vouw de punt over de vulling en doe de zijkanten een voor een eroverheen.

7 Rol strak op tot een sigaar en plak het uiteinde dicht met het bloempapje.

8 Verhit een frituurpan of pan met zonnebloemolie tot 180 graden.

9 Frituur de rolls in 3-5 minuten goudbruin en knapperig. Laat ze uitlekken op keukenpapier.

10 Meng de ingrediënten voor de saus en serveer bij de rolls.

Spring rolls

Deze spring rolls zijn echt heerlijk. En ze zien er zo mooi uit! Door de doorzichtige rijstvellen zie je de kleurrijke vulling waar je je tanden in gaat zetten. En de dip is een must, die maakt het helemaal af.

Ingrediënten voor 15 stuks:

1 komkommer

¼ krop ijsbergsla

3 wortels

1 rode puntpaprika

¼ rode kool

1 mango

100 gr rivierkreeftjes

Voor de dip:

1 rode peper, zaadjes

verwijderd, fijngesneden

1 teentje knoflook, geperst

1 el honing

sap van 1 limoen

1 tl azijn

Extra

16 rijstvellen

1 kom warm water

Zo maak je het:

1 Snijd alle groenten en de mango in reepjes van ongeveer dezelfde lengte.

2 Meng alle ingrediënten voor de dip en proef of er nog meer van het een of het ander bij moet.

3 Dompel een rijstvel in warm water en leg op het werkblad.

4 Leg aan de onderzijde een stapeltje gemengde groenten, mango en rivierkreeftjes.

5 Vouw de onderkant van het vel daaroverheen.

6 Vouw dan de zijkanten om beurten hier weer overheen.

7 Rol daarna de spring roll mooi strak op. Leg de rollen apart tot je alles opgerold hebt en snijd ze dan allemaal door de helft.

8 Serveer met de dip.

 

100 heerlijke hapjes van Elisabeth Scholten – € 24,99 – Fontaine Uitgevers

(beeld: Simone van de Berg)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier