Nanouk De Cauwer (31) is de trotse eigenaar van de blog Nanoukleblog, concept store Jackie Jane en Preloved, een webshop waarop ze een eigen kledinglijn en tweedehands handtassen verkoopt. Ze geniet van het gezinsleven met haar man en kindjes Victor (9 jaar) en Louise (8 jaar) en dat deelt ze met plezier op sociale media. Ook haar dalmatiër Henry is een grote hit op Instagram.

Denken mensen wel eens dat jouw leven veel rooskleuriger is door wat ze zien op sociale media?

“Mijn leven is zeker niet zo rooskleurig als het lijkt op internet, maar ik ben er ook niet tegen want  social media is uiteindelijk iets waar je wegvlucht van de realiteit. Ik ben mij daar zelf heel bewust van dat het leven niet zo perfect is als dat het eruit ziet op sociale media, zowel van mijzelf als van de dingen die ik zie op sociale media. Ik loop hier nu ook in mijn training rond zonder make-up en ik heb zojuist de was en de plas gedaan. Maar er zijn ook leuke facetten aan het leven en ik vind het tof om om net die momenten te delen. Eigenlijk ben ik gewoon een normale mama.”

1cNanouk met haar gezinnetje.

Er zijn waarschijnlijk ook wel eens problemen zoals bij elk gezin?

“We zijn elf jaar samen en aan een relatie moet nog altijd veel gewerkt worden. Maar, dat gaat heel goed. Ik krijg regelmatig de opmerking dat wij een voorbeeldkoppel zijn voor mensen. Natuurlijk hebben wij af en toe ook wel eens ruzie en de kindjes onderling ook, maar ook dat valt super goed mee. Ze zijn echt wel heel flink. Ze schelen ook nog geen jaar dus ze hebben enorm veel aan elkaar.”

De laatste tijd wordt ook meer nadruk gelegd op het vermoeiende aspect van mama zijn, hoe ervaar jij dat?

“Ja, het is wel vermoeiend, sinds kort ga ik enorm voor mijn eigen zaak en het moederschap beknopt toch wel ergens je mogelijkheden. Als mama moet je voordat je afspraken maakt  eerst kijken wat er met de kinderen gebeurt. Dat is soms wel lastig want de dag van een moeder stopt niet. Na alles wat er moet gebeuren zijn er altijd de kinderen nog. Mijn kinderen zijn natuurlijk wel al een bepaalde leeftijd waardoor ik niet zoveel zorg meer aan hen heb. Ze gaan al zelf in bed en poetsen zelf hun tandjes, maar toch heb je veel werk als mama.”

Hoe combineer je het werk met kinderen?

“We werken allebei thuis en hebben vooral veel bureauwerk. Alles gebeurt eigenlijk van achter de computer en ik probeer mijn afspraken zoveel mogelijk te plannen tijdens de schooluren. Als dat niet lukt heb ik gelukkig een schoonmoeder die heel veel helpt zonder haar zou ik niet kunnen doen wat ik nu doe, dat geef ik eerlijk toe. Of dan zou ik een nanny of opvang moeten inschakelen. Dankzij haar hebben we dat nooit moeten doen.”

Hoe is je leven veranderd sinds je kinderen hebt?

“Ik was heel jong toen ik mijn kinderen kreeg zoals je kan tellen. Er kwam natuurlijk een groot stuk verantwoordelijkheid bij en ik moet nu veel meer aan een planning denken. Ik ben ook minder roekeloos geworden. Ik durfde alles en zou echt alles gedaan hebben, maar nu denk ik toch wel twee keer na omdat ik kinderen heb. Er is ook gewoon enorm veel liefde bijgekomen. Iedereen zegt dat wel als je zwanger bent, maar jij weet niet wat het is tot het kind er dan eenmaal is. Je kunt dat gewoon niet beschrijven. Die liefde voor een kind is iets ongelooflijk en onvoorwaardelijk en dat heeft mijn leven totaal veranderd.”

Lunchtime 🍴 #family #kids #henrythedalmatian #dalmatian #dogsofinstagram #blogger #blog #nanoukleblog

A photo posted by Nanouk De Cauwer (@nanoukleblog) on

Vind je dat je als mama meer moeite moet doen om hip te zijn?

“Ik heb daar nog niet echt bij stil gestaan, maar af en toe vraag ik mij wel af of er jonge meisjes zijn die misschien denken: het is al een mama die is niet meer sexy, die is niet meer cool. Ik weet niet of dat zo is, maar misschien denken ze dat wel. Ik heb het alleszins nog niet ondervonden. Ik denk langs de andere kant eigenlijk dat veel jonge meisjes ook al aan het moederschap denken en dat het misschien wel leuk is voor hen om te zien dat je toch nog cool kan zijn als mama.”

Krijg je wel eens negatieve reacties omdat je foto’s van je kinderen online zet?

“Tot nu toe is dat nog niet gebeurd. Ik probeer er ook niet mee te overdrijven, maar tot nu toe heb ik er nog geen erg negatieve reacties op gekregen. Ik weet dat mensen er soms anders over denken, dat hebben we wel al gehoord. Mijn schoonbroer en zijn vriendin hebben onlangs een kindje gekregen en zij hebben er in het begin voor gekozen om niets van hun kind te delen. Dat voelde wel een beetje als een veroordeling naar mij en mijn man toe. Omdat zij het niet deden, lieten ze duidelijk zien dat ze het afkeuren. Maar, intussen zijn ze zelf ook gezwicht en delen ze toch foto’s van hun kindje (lacht).”

Waar vind je de balans tussen je kinderen en jezelf op je sociale media feed?

Ik post heel veel op Instagram en ik probeer goed af te wisselen. Ik denk dat toch wel zeventig procent zakelijk is, de rest gaat over mijn privéleven: foto’s van de kinderen, mezelf en onze dalmatiër Henry die ook heel populair is.

Vinden de kindjes het zelf leuk om op je Instagram-account te komen?

Ze zijn daar niet echt mee bezig. Mijn zoon is er totaal niet mee bezig, mijn dochter durft af en toe wel eens mijn gsm nemen en op Instagram kijken. En dan gaat dat zo: amai kijk ik heb hier al zoveel likes en die foto heeft minder likes, hoe komt dat. Dat wel, ze is dan fier als een foto waar zij opstaat veel likes heeft. Ik probeer hen ook niet te veel te laten poseren voor de foto’s en gewoon wat in het wilde weg foto’s te trekken. Ze hebben er niet zoveel last van. Ik probeer gewoon natuurlijke foto’s te nemen. Bijvoorbeeld als de hond ineens schattig tussen hen zit, krijg ik een ingeving en dan ga ik vlug, tsjaka, de foto trekken hé.

7

Foto’s: Nanoukleblog