Vorig weekend onderging het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line Rotterdam in de stad Rotterdam een koninklijke behandeling. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, benoemd tot officiële doopvrouwe, doopte het schip tijdens een officiële en traditionele ceremonie in het bijzijn van uitgenodigde hoogwaardigheidsbekleders en gasten. 

Prinses Margriet huldigde het schip in. © Holland America Line

Prinses Margriet werd bij aankomst volgens traditie verwelkomd met bloemen, aangeboden door de zevenjarige Nora van Dijk. Haar mama Nathalie van Dijk werkt al vijftien jaar bij het Rotterdamse kantoor van Holland America Line. De burgemeester van Rotterdam was ook aanwezig bij de huldiging van het schip.

“Ons erfgoed ligt hier in Nederland en we zijn vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opnieuw als doopvrouwe optreedt van haar vijfde schip van Holland America Line”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Toen Rotterdam in 2021 werd opgeleverd, hebben we de doopceremonie uitgesteld zodat we het in Rotterdam konden vieren. Er is geen betere plek om een schip een naam te geven dan in de stad waarnaar het is vernoemd.”

Na de ceremonie werd er voor de genodigden aan boord een lunch geserveerd. De festiviteiten gingen door tot in de avond met een galadiner. Gasten kregen de mogelijkheid om deel te nemen aan de “Blessing of the Bell” ceremonie. De scheepsbel zegenen is een traditie van Holland America Line.

Op het schip kunnen gasten genieten van een streepje muziek of traditionele gerechten uit verschillende delen van de wereld © Holland America Line

Het schip Rotterdam gaat 2.668 gasten vervoeren. Er zal ook livemuziek aan boord zijn. In de Rolling Stone Rock Room knallen klassieke rockhits door de speakers. Het Lincoln Center Stage biedt dan weer ontspannende kamermuziek aan. Bij Billboard Onboard is muziek uit de hitlijsten te vinden.

Aan boord zijn er ook verschillende restaurants. Rudi’s Sel de Mer biedt Franse zeevruchten aan. De Tamarind spitst zich toe op specialiteiten uit Zuidoost-Azië. In het restaurant Canaletto kan je dan weer Italiaans dineren. Aan boord kunnen gasten ook proeven van Nederlandse koffie en specialiteiten.

Leuk om weten: op 15 oktober 1872 begon het eerste schip van Holland America Line, Rotterdam I, aan haar eerste reis van Rotterdam naar New York. Precies 150 jaar later, op 15 oktober 2022, maakt Rotterdam VII opnieuw deze historische oversteek en meert het aan in Plymouth, Engeland; New York en Fort Lauderdale, Florida. Het schip brengt daarna het seizoen door in de Caraïben en vaart het tropische routes vanuit Fort Lauderdale.

Info. Holland America Line