Vijf redenen waarom Slovenië de ideale winterbestemming is

90

Het kleine Slovenië verrast met natuurschoon, vriendelijke mensen en skigebieden die nog niet zo bekend zijn. Hoog tijd om eens aan dit kleine landje te denken voor jouw volgende wintervakantie. We geven jou vijf onweerstaanbare redenen waarom Slovenië op jou ‘to visit’-lijstje hoort!

1. Je kunt er skiën op topniveau

Er is de voorbije jaren heel wat geïnvesteerd in de skifaciliteiten die bijgevolg niet meer moeten onderdoen voor die in de buurlanden. Kransjka Gora is het grootste en meest bekende skioord van Slovenië. Er worden wedstrijden voor de wereldbeker georganiseerd en de afdalingen zijn geschikt voor verschillende niveaus. Ook in Maribor Pohorje vinden wedstrijden voor de wereldbeker plaats.

S

En verder zijn er de skioorden van Krvavec, Kobla en Vogel die allemaal gekenmerkt worden door hun kindvriendelijk karakter.

2. Ook niet-skiërs beleven er de wintervakantie van hun leven

Niet-skiërs kunnen in Slovenië op een actieve manier genieten van het schitterende winterse landschap. Het Triglav Nationaal Park, in het noorden van het land, is adembenemend mooi en tijdens een ski-tour leiden de berggidsen je naar de mooiste hoekjes van het natuurpark. Op verschillende plaatsen kun je langlaufen, sleeën, ijsklimmen, wandelen met sneeuwschoenen. Er zijn professionele monitoren en het nodige materiaal kan gehuurd worden.

iStock_000001259603_Medium

 

3. Hoofdstad Ljubljana is een pareltje

Ljubljana, de hoofdstad van Slovenië, is een charmante stad met alle bezienswaardigheden op loopafstand. De verkeersvrije straten en pleinen zijn heerlijk om te wandelen, langs de prachtig gerestaureerde huizen, over de bruggen en langs de kade van de rivier Ljubljanica waar je uren kunt slijten in stokoude kroegen en hartverwarmende restaurantjes. Ook tijdens de winter komt men massaal naar buiten en wordt er genoten van de bijzonder aangename sfeer. Je kunt het kasteel bezoeken, de centrale markt met Sloveense specialiteiten, de musea en waarom niet hier logeren, ook als je graag gaat skiën want de bergen zijn niet veraf.

L

Je staat er in een mum van tijd om te genieten van de sneeuwpret midden een imponerend winters berglandschap, onder meer met de ski bus en shuttle van bij de hotels in Ljubljana naar het skioord Krvavec.

4. Voor al dat winterplezier betaal je slechts een prikje

Slovenië is verrassend goedkoop: een Active Slovenia skipas waarmee je elke dag in een ander skioord kunt skiën (164 euro volwassenen, 140 euro jongeren, 110 euro kinderen), een bus- of taxirit, een glühwein op een zonneterrasje langs de skipiste, de huur van skimateriaal, een maaltijd, bergkeuken of mediterraan getint, de wellness centra in de skigebieden en zelfs de après-ski is voor elke wintersporter een haalbare kaart.

Downhill alpine skiing on ski slope

5. Je bent er in no time

Slovenië is bovendien makkelijke bereikbaarheid vanuit België (vlucht naar Ljubljana of Trieste met transfers naar de skigebieden: www.goopti.com ). Met de auto is er een snelle verbinding via Luxemburg en de Duitse en Oostenrijke autowegen. Het  sympathieke landje is bovendien zo klein dat je er nooit grote afstanden moet rijden.

iStock_000055201676_Medium

www.slovenia.info