Zucht je tienerkroost stilletjes aan al te vaak dat ze zich ‘vervelen’? Dan wordt het tijd om de zware middelen in te zetten. Wij gingen voor jouw ‘kidz’ op zoek naar een paar supercoole activiteiten die ze zeker zullen smaken. Ben je zelf een beetje avontuurlijk, dan heb je dubbel zoveel pret.

Even proeven van muurklimmen

Deze initiatie is een activiteit voor Jan zonder (hoogte)Vrees. De ‘kidz’ krijgen een klimharnas en voor je het weet hangen ze 15 meter hoog boven de grond. Jij ‘de zekeraar’ houdt de touwtjes stevig in handen en dat mag je letterlijk nemen.

Roept de klimmer ‘block’, dan is dit het signaal om hem zachtjes met beide voetjes op de grond te zetten. Geen nood, de eerste verticale passen worden uitgevoerd onder begeleiding van gecertificeerde instructeurs. Alles verloop superveilig.

www.stadium.be

Wavekarting

Staan je zintuigen op scherp? Deze outdoor watersportactiviteit is niet voor ‘wussies’ want je neemt zelf het roer in handen van deze snelle motorboot. Je trotseert de golven van de Noordzee en je beleeft een ultieme kick. Of je nu alleen aan boord stapt of met drie, iedereen krijgt de kans om zijn stuurmanskunsten te showen. Sta je aan het roer, dan gaat je hart nog sneller slaan.

Tijdens deze spetterende trip kun je voluit op het gas. Ervaren instructeurs begeleiden je vanop afstand. Maar voor je het water op kunt krijg je eerst een technische briefing en worden de veiligheidsregels grondig uitgelegd.

Hevige wind (tot 6 beaufort) en hoge golven zijn geen reden om niet uit te varen. Na een uurtje sta je terug op de wal, al dan niet met een nat pak …

www.knokkeboat.be

Rafting in hartje Gent en omstreken

Wie heeft de spierballen en wie de ‘brains’? Test het uit in een raft terwijl je door de historische Gentse binnenstad roeit. Los de vragen op van de fotozoektocht en misschien win je wel een prijs. Teamspirit is het codewoord tot succes.

Gelukkig moet je de raft niet zelf opblazen maar ze vragen wel om ten minste 1 week op voorhand reserveren. De boot is groot genoeg voor je eigen bubbel, er kunnen 10 personen mee aan boord.

Zijn de tieners geen fan van fotozoektochten maar willen ze toch graag bootje varen? Op de Leie kun je raften over verschillende afstanden. Wil je iets speciaals? Je kunt opteren voor een fakkeltocht. Ja, in een raft op het water, tussen de velden, in het donker … Zalig genieten en toch een ietsiepietsie ‘spookie’.

visit.gent.be

rafting.be

 

Zijn deze activiteiten te ver uit jouw buurt? Check dan even de website van jouw gemeente, je vindt er beslist tal van leuke adresjes.

Tekst Dominique Lips Foto getty