Op reis gaan, fitter dan ooit weer thuiskomen én door je favoriete BV op sleeptouw genomen worden? Een win-win-win als je het ons vraagt. Wij zochten uit waar je daarvoor moet aankloppen.

Surfen met actrice Kim Hertogs: “Een reis in en met jezelf”

Toen actrice Kim Hertogs in 2017 leerde surfen, was het liefde op de eerste golf.

Het was voor Kim al snel duidelijk dat surfen veel meer is dan een sport; het is een way of living waardoor je niet alleen in nauw contact staat met de natuur maar ook beseft dat het leven meer is dan enkel werken en stress hebben.

Haar ervaringen schreef ze neer in het boekje How I started surfing en sinds 2019 organiseert ze surfreizen onder de naam The Fieldwork on tour . Samen met gelijkgestemde zielen reist ze af naar Imsouane in Marokko, waar het leven bestaat uit surfen, relaxen of het dorpje verkennen. De dagen worden er afgesloten met een gezamenlijke apero of een open vuur met zicht op de baai.

Goed om weten: tijdens zo’n reis leer je surfen of je techniek verbeteren, maar is er ook aandacht voor yoga, wellness en je innerlijke zelf. De reizen zijn ‘women only’ of ‘men only’, ideaal om met vrienden of vriendinnen te boeken of om op een leuke manier gelijkgestemden te ontmoeten.

“Meer nog dan een surf- of yogareis, zijn de fieldtrips een reis in en met jezelf”, legt Kim Hertogs uit. “Ze zijn bedoeld om een moment te pakken om zowel fysiek als mentaal stil te staan bij wie je bent, waar je naartoe aan het gaan bent, en welke obstakels die weg mogelijk belemmeren. We nemen veel te weinig de tijd om onszelf even het middelpunt van ons eigen leven te maken, en daardoor gaan we vaak voorbij aan wat we écht nodig hebben. Als er een ding centraal staat op onze reizen, is het goed zorgen voor jezelf. Op allerlei mogelijke manieren.”

Info. www.thefield.work/fieldtrips

Bootcamp met Saartje Vandendriessche: “Niet alleen je lichaam maar ook je mindset aanpakken”

Presentatrice en actrice Saartje Vandendriessche kennen we als iemand die sport en bewegen belangrijk vindt en een gezonde levensstijl promoot.

Meer zelfs: Saartje doet je ook echt zwoegen en zweten tijdens haar boot(s)camps in Marbella. Verwacht je aan een intensieve week met gerichte trainingen, bedoeld om je ongezonde leven vaarwel te zeggen en een fitte en gezonde mindset te omarmen.

“Op het programma staan 16 verschillende sporten en het gaat niet altijd om ‘zweten’, er is ook ruimte voor yoga en stretch momentjes”, zegt Saartje Vandendriessche. “Zelf geef ik de bootcamptrainingen, voor de andere sporten worden topcoaches ingeschakeld. Belangrijk is ook dat iedereen welkom is, zowel beginners als gevorderden.”

Dat zo’n sportvakantie best pittig kan zijn, bevestigt Saartje: “De nadruk ligt op bewegen en een gezonde levensstijl. Natuurlijk is er ook ruimte voor ontspanning; je zit tenslotte in Marbella en dan wil je al eens een uitstapje maken, maar bewegen is toch het belangrijkste.”

Saartje benadrukt nog dat het niet enkel de bedoeling is om het lichaam aan te pakken maar ook om de geest te voeden: “Ik ga voor een totaalaanpak en heb het daarom ook ‘boo(s)tcamp’ genoemd: je gemoedstoestand meer energie geven – een boost dus – is net zo belangrijk. Ik hoor vaak van deelnemers dat ze zich achteraf helemaal opgeladen voelen, een positieve mindset hebben én vol energie huiswaarts keren.”

Info. saartjesboostcampmarbella.com saartjevandendriessche.be

Yoga met Claudia Van Avermaet: “Na een week voel je je als herboren”

Wie Claudia Van Aevermaet een beetje op Instagram volgt, weet het al langer: evenwichtig leven, gezonde voeding en voldoende lichaamsbeweging zijn helemaal haar ding. Een leven in balans dus, en dat wil ze graag delen met andere mensen.

“Samen met Tui verzorg ik driemaal per jaar een yogareis, al noem ik het liever een ‘powerreis’ want het gaat echt ook om het vinden van nieuwe energie”, zegt Claudia Van Avermaet. “Bedoeling is een start te maken met een goede levensstijl zowel wat lichaam als geest betreft of om een gezonde levenstijl verder uit te diepen. Ik hou van een persoonlijke aanpak en geef zelf ook les. Dat is best intens maar altijd interessant. Er zijn deelnemers van elk niveau, van de absolute beginner tot de meer gevorderde sporter. En heel erg leuk: ik hoor vaak van deelnemers dat ze zich naderhand als herboren voelen en dat ze een nieuwe start in het leven hebben kunnen nemen. En toch zijn deze reizen ook vakantie. Voor de eerste trip in mei trekken we naar Ibiza. ’s Morgens starten we de dag met yoga, ’s avonds is een sport of een workshop. De namiddag is vrij maar we stellen we vaak activiteiten voor die met bewegen te maken hebben. Dat kan bijvoorbeeld een wandeling of fietstocht zijn, maar wie wil, mag evengoed aan het zwembad blijven liggen of een uitstap maken.”

Behalve vakanties van een week in het buitenland, biedt Claudia ook Powerweekends aan in de Ardennen, van vrijdag tot zondag. Ideaal voor wie er even op een bijzondere manier de batterijen wil opladen.

Info. yogareizen op www.tui.be , powerweekends op thepowerloft. me

Tennis en padel met Sabine Appelmans en Dick Norman: “Elke dag sporten én genieten”

Tennis- of padelles krijgen van Sabine Appelmans of Dick Norman en tezelfdertijd een geweldige vakantie beleven in de Portugese Algarve? Geef toe, een beetje tennisliefhebber begint nu al te dromen bij het idee.

“We organiseren nu al enkele jaren tennis- en padelreizen en het is altijd heel erg tof”, zegt Sabine Appelmans. “Tijdens de voormiddag geven we tennisles, ’s namiddag organiseren we een activiteit of je doet gewoon wat je zelf wil.”

Dick en Sabine geven zelf les en zowel beginners als gevorderden kunnen er een balletje slaan. “We werken met verschillende niveaugroepjes zodat iedereen plezier beleeft aan de lessen. En ook de leeftijd maakt niet uit, voor kinderen bijvoorbeeld zijn er aangepaste lessen.”

Bij een sportieve vakantie hoort natuurlijk ook een beetje competitie: “Klopt! We organiseren op het einde van de week een mini-tornooi dat we afsluiten met een barbecue op het strand, altijd heel gezellig. Onze tennis- en padelreizen draaien rond veel meer dan alleen maar sport. We logeren in een echt luxehotel waar het heerlijk genieten is en we bieden zelf uitstappen in de regio aan. Je bent vrij om daaraan deel te nemen of niet. Er staat elke dag sport op de agenda, maar het is ook echt genieten. En er zijn veel deelnemers die al verschillende keren met ons mee op reis gingen, het mooiste bewijs dat zo’n weekje in de smaak valt.”

Info en boeken kan via www.tennisevent.be , de eerste reis op de agenda is van 9 – 16 april 2022 in de Algarve.

Reisorganisator Tui biedt ook padelreizen aan met Dick Norman, de eerste is van 16 – 20 februari 2022 in Calpe, Spanje, info. op www.tui.be