Gamen niets voor jou? Misschien, maar onderstaande games zijn zo leuk dat ze ook absolute beginners in de game-wereld weten te overtuigen. Leuk om je gedachten even te verzetten, of als het straks opnieuw herfst wordt en de grijze dagen jou binnen houden. Een ding is zeker: gezelligheid –  en soms een dosis actie – is verzekerd!

Stray

Baan je een weg door groezelige straten, opgelicht met neonborden. Dat doe je als een kat. Schattig, zou je denken, maar deze beestjes zijn niet van de poes. De wereld in Stray ziet er verlaten en verpauperd uit. De enige overblijvende wezens zijn robots, en je kattenvrienden. Wanneer je door een tragische gebeurtenis gescheiden raakt van de groep, moet je in je eentje de streek verkennen en een uitweg vinden. Wees behendig, snel en je redt het wel in je eentje. Wie weet ontmoet je een heleboel nieuwe vrienden?

Stray is beschikbaar op de PS5 en op Steam voor Windows gebruikers.

Animal Crossing: New Horizons

Je laat je drukke stadsleven achter voor een nieuw begin op een verlaten eiland. Je begint helemaal van nul en brengt je eerste dagen zelfs in een tentje door. Gelukkig ben je er niet alleen, je krijgt gezelschap van enkele dierenvrienden. Ga op jacht op je favoriete villagers en overtuig ze om op jouw eiland te komen wonen, vang vissen en insecten om aan het museum te doneren en je dag is meteen gevuld. In Animal Crossing kan je het eiland van je dromen ontwerpen. Was dat luilekkerleven maar werkelijkheid…

Animal Crossing: New Horizons kan je spelen op Nintendo Switch en Nintendo Switch Lite

Lake

Je ontvlucht net zoals in Animal Crossing de stad, maar deze keer niet om op een idyllisch eiland terecht te komen. Bij Lake speel je als Meredith Weiss en keer je terug naar je roots in een kleinschalig dorp. Het spel speelt zich trouwens niet nu af, maar in 1986. Sociale media waren in de verste verte niet te bespeuren en computers waren nog massieve bakken die lang niet de mogelijkheden hadden die ze vandaag hebben. In Lake laat je het leven op je afkomen en bezorg je post aan je dorpsgenoten. Je weet nooit wat er in dat mysterieuze pakketje voor je buren zit.

Lake is beschikbaar op Steam, Playstation 4 en 5 en Xbox One.

Bear and Breakfast

Waarom geen B&B runnen als beer? In Bear and Breakfast run je een B&B in het bos en lok je zoveel mogelijk dierenvrienden naar je toe. Samen met enkele helpers renoveert de beer Hank een afgelegen domein in het bos tot een goed geoliede machine, of dat is toch de bedoeling. Je bouwt stap voor stap een verblijf voor de gasten en brengt geld in het laatje. Er is namelijk geen bos zonder mysterie, vind jij wat de bomen schuilhouden?

Je kan Bear and Breakfast downloaden op Steam en binnenkort is het spel ook beschikbaar voor Nintendo Switch.

Spirit Farer

Dit spel gaat over geesten. Je hoeft niet te snel bang te worden, want de geesten zijn niet kwaadaardig. Ze jagen je niet de kast op of ze spelen geen lugubere spelletjes met je. In Spirit Farer begeleid jij hun zielen naar het hiernamaals. Geleidelijk aan bouw en ontwerp je de boot waarop je de geesten meeneemt. Je kruipt in de huid van Stella, een ervaren “spirit farer” die de geesten op hun laatste tocht begeleidt. Je kookt, vist en slaat praatjes met de zielen voor ze uiteindelijk moeten gaan. Haal er best een zakdoekje bij, want emoties kunnen hoog oplaaien.

Je kan Spirit Farer spelen op Nintendo Switch, Xbox One en Playstation 4 & 5. Je kan het spel ook downloaden op Steam.

Unpacking

Deze game laat je verschillende fases van het leven zien door gewoonweg dozen uit te pakken. Het doel van het spel is dus simpel, je zet alles uit de dozen op zijn plaats en zo kan je een beeld vormen van de levensfase waarin het hoofdpersonage zich bevindt. Er is veel ruimte voor fantasie en eigen invulling, wat het spel zo veelzijdig maakt. Iedereen verzint er zijn eigen verhaal bij. Unpacking viel ook in de prijzen. Het spel won “EE Game of the Year” en “Best Narrative” bij de BAFTA Games Awards dit jaar. Krijg jij al zin om uit te pakken?

Unpacking kan je spelen op Nintendo Switch, Xbox One, Playstation en het is downloadbaar op Steam.

Life is Strange: True Colors

Life is Strange: True Colors is het vierde spel in de serie. Geen paniek als je de andere games nog niet speelde, de verhalen zijn elke keer anders en hebben niets met elkaar te maken. Dit keer is het hoofdpersonage Alex Chen, een jonge vrouw die opgegroeide in een weeshuis en nu naar haar oudere broer in Haven Springs, Colorado verhuist. Wat de Life is Strange serie bijzonder maakt, is dat het hoofdpersonage telkens een soort superkracht heeft. Alex kan namelijk letterlijk voelen wat iemand anders voelt. Ze ziet dan een soort aura in de kleur van de emotie, rood is bijvoorbeeld boosheid, paars is angst, enzovoort. Door zich in te leven in de emotie, kan ze het gevoel bij de ander minder intens maken. Zelf vindt ze het eerder een vloek dan een gave, wie weet hoe het uiteindelijk uitdraait?

De games van Life is Strange zitten doorgaans vol gevoel en ontbreken niet aan de nodige drama, dat is bij dit spel niet anders. Tranen kunnen spontaan langs je wangen rollen bij dit spel, je bent gewaarschuwd!

Je kan het spel spelen op Xbox, Playstation 4 & 5, Nintendo Switch en je kan het downloaden op Steam.

Kirby and the Forgotten Land

Kirby is terug en slokt alles op wat hij op zijn pad vindt. Dit schattig beestje neemt je opnieuw mee op een hels avontuur door een vergeten land. Dit keer kan hij ook in tal van dingen veranderen. Hij slokt onder andere een auto op of een kegel en heeft daarbij speciale krachten. Kirby wordt naar een mysterieus land gekatapulteerd door een vreemd zwart gat dat alles in zijn omgeving opzuigt. Heel van zijn vriendjes de waddle-dees worden daar gevangen genomen, Kirby moet dus te hulp schieten. Red zoveel mogelijk waddle-dees en bevrijd hen vanuit de klauwen van de vijand!

Je kan Kirby and the Forgotten Land spelen op de Nintendo Switch.

Firewatch

Firewatch is tevens een spel dat zich op storytelling focust. Daarnaast zijn de graphics ook niet mis. Je speelt als het hoofdpersonage Henry, die na enkele persoonlijke gebeurtenissen een job aannam als brandwacht in Shoshone National Park in Wyoming, de Verenigde Staten. Ook dit spel neemt je terug mee naar de jaren ’80. Henry ontmoet op zijn werkplaats collega Delilah en communiceert met haar via walkie talkies. Naarmate het spel vordert, kom je meer over Henry te weten en waarom hij ervoor koos om in de wildernis te gaan wonen. Een firewatch zijn is echter niet zonder gevaar, wees dus altijd op je hoede.

Firewatch kan je spelen op PS4, Xbox One, Nintendo Switch en je kan het downloaden op Steam voor zowel Mac als Windows.

Tekst: Justine Cottenie