Jammer maar helaas, ook feestvarkens moeten binnenblijven. We kunnen niet allemaal samen troepen om gezellig verjaardagen te vieren. Maar daarom moeten we niet bij de pakken blijven zitten. We kunnen evengoed onze creativiteit naar bovenhalen en onze beste vriend(in) of iemand die ons nauw aan het hart ligt verrassen op hun verjaardag.

De lockdown light is nu al een tijdje dagelijkse kost. Je mist ongetwijfeld die lange babbels of het gezellig samenzijn met vrienden. En zeker op hun verjaardag kan het gemis nog groter zijn. Maar hoe kan je hun verjaardag toch iets aangenamer maken als je er zelf niet (fysiek) bij kan zijn?

1. Virtual Party

Verschillende apps, zoals Messenger en Skype, hebben de mogelijkheid om op hetzelfde moment met een hele groep te videobellen. Ideaal dus om onze eigen e-party te houden. Lekker kletsen kan evengoed via social media. En loopt de verbinding niet altijd even vlot, dan kan je met apps zoals Houseparty of ZOOM misschien nog betere kwaliteit verkrijgen. Om alles af te maken trekken jullie op afstand een fles bubbels los. Santé!

2. Persoonlijk cadeau

Geen verjaardag zonder cadeaus! Gelukkig kunnen we hier opnieuw rekenen op het geweldige world wide web. Je kan op verschillende sites cadeaus bestellen, zoals je waarschijnlijk wel al eens gedaan hebt. Zorg ervoor dat het cadeau tot aan hun voordeur wordt geleverd. Heb je een lokale handelaar die bijvoorbeeld eten tot aan huis brengt? Dan kan je hen verwennen op een lekkere feestmaaltijd. Maar misschien is een cadeau met foto’s en geweldige herinneringen nog het leukste om te krijgen. Vergeet ook de verjaardagskaart niet! Die kan je gemakkelijk zelf online (en met foto’s!) ontwerpen.

3. Verjaardagsfilm

Heb je de tijd om even een tof filmpje in elkaar te steken? Wens hen dan op deze manier een gelukkige verjaardag toe. Laat je inspiratie de vrije loop en voeg uiteindelijk alle gemaakte filmpjes, van bijvoorbeeld verschillende familieleden en vrienden, samen tot één grote verjaardagsfilm. Haal bij deze ook jouw zangkunsten naar boven en vergeet zeker niet om allemaal gelukkige verjaardag te zingen.

4. Bestel een verjaardagstaart

En ook een verjaardag zonder taart (of pannenkoeken) zou zonde zijn. Gelukkig zijn bakkers wel nog open en voor de zoetebekken is dit een enorm pluspunt. Bestel een taart voor de jarige bij een bakker in hun buurt en laat ze hun taart zelf afhalen.

Voilà, dit waren slechts enkele tips die je kan toepassen.