Eline De Munck wast zich een maand lang niet: “Gelukkig ben ik gene stinker”

2934

Haar recente Instagramfoto’s maakten al duidelijk dat Eline De Munck into puur natuur was, maar tijdens het televisieprogramma Van Gils & Vrienden werd duidelijk dat er meer aan de hand is. De blondine heeft zich al twee weken niet meer gewassen en gaat daar nog veertien dagen mee door. Ze draagt geen make-up of parfum, poetst haar tanden niet en vermijdt zelfs elk contact met water. Allemaal het gevolg van een experiment van vrouwenzender TLC. Maar voorlopig voelt ze er zich goed bij. “Gelukkig ben ik gene stinker” lacht ze.

Dat Eline De Munck er de jongste dagen anders uitzag, was niet onopgemerkt gebleven. Hoeft niet te verbazen, want de presentatrice verspreidt geregeld foto’s van zichzelf via Instagram. En daar verschijnt ze tegenwoordig zonder make-up en met warrig haar. Flair noemde haar moedig en riep haar lezeressen op dit voorbeeld te volgen: “Waarom laten we niet net als Eline die make-up eens achterwege? Het spaart je ‘s ochtends een hoop tijd uit en je huid heeft de kans om eens goed te ademen”, zo klonk het, met de vraag om gelijkaardige foto’s te posten.

Afdrogen met zweet

Eline vond de tijd gekomen om meer informatie te verschaffen. “Al twee weken was ik me niet, poets mijn tanden niet, gebruik geen deo of parfum, knip mijn nagels niet,… Het maakt allemaal deel uit van een experiment van TLC, waarbij ik een maand lang word gevolgd. Het is de bedoeling na te gaan wat de gevolgen zijn voor mezelf en vooral hoe mijn omgeving hierop reageert.” Totnogtoe blijkt dit nogal mee te vallen, alleen Elines mama heeft het er een beetje moeilijk mee. Hoewel ze noch zichzelf, noch haar kleren wast, zijn er nog geen klachten over geurhinder.

Elineboksen

“Ik sport nochtans veel en blijf dit ook doen. Omdat ik niet mag douchen, droog ik me na afloop af met m’n eigen zweet. Maar gelukkig ben ik gene stinker. We zijn allemaal te veel bezig met ons uiterlijk terwijl dat eigenlijk nergens voor nodig is. Ik ben nog steeds dezelfde, alleen een smeriger versie van mezelf.”

Herman Brusselmans, die eveneens te gast was bij Lieven Van Gils, vond zelfs dat Eline er beter uitzag dan ooit tevoren. Maar Herman zit dan ook al een hele tijd zonder vriendin en is dus niet helemaal objectief…