Feestelijk (veggie) hoofdgerecht: gevulde zoete aardappel

716

Dit Cookamealtje bewijst dat veggie én tegelijkertijd feestelijk koken geen moeilijk opgave hoeft te zijn!

Tips:
• Serveer je dit cookamealtje liever als voorgerecht? Dan is een (kleine) halve zoete aardappel per persoon voldoende.
• Pimp dit gerechtje eventueel met feta of gegrilde halloumi.
• Voorzie je graag nog een bijgerechtje? Kies dan voor een portie hummus of baba ganoush.

Ingrediënten voor 4 personen

4 zoete aardappelen
1 blik kikkererwten (240g)
1 el olijfolie
½ el komijn, paprikapoeder, kaneel
peper en zout
3 tomaten
Handvol verse peterselie
2 el citroensap
15tal kleine groene asperges
peper en zout

Hummus dressing
60 g hummus
2 el citroensap
½ tl dille
1 el water
Peper en zout

Zo maak je het

• Verwarm de oven voor op 180°C
• Snij de zoete aardappels in de lengte doormidden
• Bestrijk de vlezige kant met olijfolie en kruid met een snuifje zout
• Leg de zoete aardappel helften met de vlezige kant naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat
• Spoel de kikkererwten en besprenkel ze met olijfolie
• Kruid met komijn, paprikapoeder en kaneel
• Verdeel ze oven een met bakpapier beklede bakplaat
Tip: kan op dezelfde bakplaats als de zoete aardappelen
• Plaats de bakplaat nu 25 minuten in de voorverwarmde de oven
• Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar tot een gladde saus
• Proef en kruid bij met peper en zout, voeg extra water toe naar smaak
• Snij de tomaten in kleine blokjes
• Hak de peterselie fijn
• Meng de fijngehakte tomaten met de peterselie en 2 el citroensap
• Grill de groene asperges kort in een beetje olijfolie
• Haal de zoete aardappel en de krokante kikkererwten uit de oven en serveer
• Schik de zoete aardappels op (diepe) borden
• Schep er enkele lepels tomatenblokjes over
• Werk af met de krokante kikkererwten, asperges en de hummus dressing

Receptje van www.cookameal.be